Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Ελαφρώς αυξημένη η διεθνής ζήτηση πετρελαίου για το 2020

Από το naftikachronika.gr
Ανοδική τάση σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την πρώτη ημέρα του Οκτωβρίου, με το Brent να κινείται στα επίπεδα των $59,65/βαρέλι για συμβόλαια Δεκεμβρίου και το αμερικανικό αργό σε τιμές στα $54,30/βαρέλι για συμβόλαια Νοεμβρίου.

Έρευνα του Reuters για τον Σεπτέμβριο κατέδειξε το χαμηλότερο επίπεδο παραγωγής για τις χώρες-μέλη του OPEC, στα 28,9 εκατ. βαρέλια/ημέρα, χαμηλότερα κατά 750.000 σε σχέση με τον Αύγουστο. Πρόκειται για το χαμηλότερο,,
επίπεδο παραγωγής για τον μήνα Σεπτέμβριο τα τελευταία οκτώ χρόνια, στον απόηχο των επιθέσεων στις εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία.

Η παραγωγή της Ρωσίας ανήλθε σε 11,24 εκατ. βαρέλια, ενώ οι ΗΠΑ παρήγαγαν 11,81 εκατ. βαρέλια.

Σε τριμηνιαία βάση, οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν πτωτικά –παρά την έκρηξη των τιμών μετά τις επιθέσεις της 14ης Σεπτεμβρίου– κατά 8,7% για το Brent και κατά 7,5% για το αμερικανικό αργό, σε σχέση με τα τέλη Ιουνίου του 2019.

Αναλυτές σημειώνουν ότι οι επενδυτές ανησυχούν για τη ρευστή γεωπολιτική κατάσταση, ιδίως στη Μέση Ανατολή, η οποία θα πυροδοτούσε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Η ζήτηση για το 2020 αναμένεται να κινηθεί σε ελαφρώς πιο αυξημένα επίπεδα, εκτός και αν υπάρξει κάποια απρόσμενα θετική εξέλιξη στην παγκόσμια οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου