Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Απεργία ΠΣΕΕΠ για το Πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το νέο «αναπτυξιακό» πολυνοµοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.∆ που έρχεται σε ψήφιση, από την µία δίνει «γη και ύδωρ» στους επενδυτές που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στη χώρα µας, ενώ από την άλλη παίζει το ρόλο του οδοστρωτήρα για όσα εργασιακά δικαιώµατα έχουν αποµείνει.

Παρά τις διακηρυγµένες και καταγεγραµµένες..
στο σχέδιο νόµου προθέσεις περί θωράκισης των Ελεύθερων Συλλογικών ∆ιαπραγµατεύσεων στην πράξη γίνεται ακριβώς το αντίθετο που οδηγεί µετά βεβαιότητας στην κατάργηση των κλαδικών συµβάσεων.

Τα «εµπόδια» και οι υποχρεώσεις που θεσπίζονται ως πρόσθετες προϋποθέσεις για την προσφυγή στη ∆ιαιτησία καθιστούν ουσιαστικά ανενεργό απαξιώνοντας τον Οργανισµό Μεσολάβησης και ∆ιαιτησίας (ΟΜΕ∆), το πιο κρίσιµο εργαλείο των εργαζοµένων στην επίτευξη συλλογικών διαπραγµατεύσεων.

Ταυτόχρονα προχωράει σε πρωτόγνωρες διαδικασίες ηλεκτρονικού φακελώµατος των συνδικάτων. ∆εν πρόκειται για “ψηφιοποίηση” του συνδικαλισµού αλλά για ηλεκτρονικό κόφτη της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης και των δηµοκρατικών δικαιωµάτων στους χώρους δουλειάς.

    Συµµετέχουµε στην απεργία που έχουν εξαγγείλει τα Εργατικά Κέντρα (ΕΚΕ∆Α & ΕΚΘ) την Τετάρτη 25/9 δηλώνοντας την αντίθεσή µας στην ψήφιση του νέου «αναπτυξιακού» πολυνοµοσχεδίου της κυβέρνησης και δίνουµε το «παρών» µας στις κατά τόπους συγκεντρώσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου