Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

   
                                                                         Καταγγελία

Η Κομματική Οργάνωση πετρελαίων του ΚΚΕ καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης με απώτερο στόχο την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης του στελέχους του ΚΚΕ στα ΕΛΠΕ Χριστίδη Σταύρου, γραμματέα του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Δυτικής Αττικής και μέλος της Διοίκησης του πρωτοβάθμιου σωματείου στα ΕΛΠΕ. Ο κομμουνιστής συνδικαλιστής καλείται..
σε έγγραφη απολογία με αστείες δικαιολογίες και χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο.

Στην πράξη πρόκειται για συνέχεια της προσπάθειας όλων των διοικήσεων στα ΕΛΠΕ να σταματήσουν την αγωνιστική δράση των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών μέσα στο εργοστάσιο.

Η στοχοποίηση και η «επίθεση» σε πρωτοπόρους κομμουνιστές πάντα είναι προπομπός της σκληρής επίθεσης που ακολουθεί για το λαό, δεν είναι τυχαία. Είναι η συνεπής στάση των βιομήχανων, των μεγαλοεπιχειρηματιών που βλέπουν στο ΚΚΕ τον αντίπαλό τους στην επίθεση που εξαπολύουν απέναντι στους εργαζόμενους.

Τους ενοχλεί η πρωτοπόρα δράση των μελών του ΚΚΕ , η καθοριστική συμβολή τους στην οργάνωση της πάλης, η δράση τους κόντρα στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους. Γι' αυτό επιδιώκουν να βάλουν εμπόδια στη δράση των κομμουνιστών μέσα στα εργοστάσια προκειμένου να μην «κουνιέται φύλλο».

Ασφαλώς γνωρίζουν πολύ καλά πως το ΚΚΕ, τα μέλη και τα στελέχη του, δεν φοβούνται από τέτοιες απειλές. Για αυτό συμπληρώνουν την επίθεση τους με λάσπη συκοφαντίες και ψέματα. Προσφιλή τους συνήθεια , δεν εκπλήσσει κανέναν. Αξιοποιώντας και ορισμένους θλιβερούς καλοθελητές που βρίσκονται στην άλλη όχθη του ποταμού με την εργοδοσία και τα συμφέροντα της.

Συνάδελφοι

Η ένταση της καταστολής και της ποινικοποίησης, είναι φανερό ότι στοχεύουν στον εκφοβισμό των εργαζομένων, προκειμένου να παραιτηθούν από την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Η κυβέρνηση της ΝΔ στα βήματα της προηγούμενης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στην πορεία του αντιλαϊκού μονόδρομου που επιτάσσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της ΕΕ, στο δόγμα "νόμος και τάξη", θέλει να συνεχίσει να υλοποιεί ανενόχλητη την αντιλαϊκή πολιτική της, διώκοντας τις αγωνιστικές διαθέσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Ο κρατικός έλεγχος και το φακέλωμα στα συνδικάτα που προωθεί η κυβέρνηση , σε συνδυασμό με την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, στόχο έχουν να βάλουν επιπλέον εμπόδια στην οργάνωση αγώνων μπροστά στον νέο γύρο της αντεργατικής επίθεσης. Γι' αυτό πρέπει να πάρουν μαχητική απάντηση από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους.
Για μια ακόμα φορά κάνουμε ξεκάθαρο πως οι κομμουνιστές, δεν τρομοκρατούνται από τέτοιες απειλές.

Βρίσκονται και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Σε αυτόν το δρόμο καλούμε κάθε τίμιο εργάτη να βαδίσει μαζί μας, να δώσει αγωνιστική απάντηση στις απαράδεκτες ενέργειες ποινικοποίησης και τρομοκράτησης.


                                                                              Κομματική Οργάνωση Πετρελαίων του ΚΚΕ

                                                                                                      Αθήνα, 22 Αυγούστου 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου