Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Γρηγορίου (ΕΛΠΕ:) Μπορούν Ελλάδα και Κύπρος να θωρακίσουν ενεργειακά την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Από το energypress.gr
Tο δικό του σχόλιο για την αγορά πετρελαίου και αερίου και τις προοπτικές της χώρας μας έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ Upstream, κος Ιωάννης Γρηγορίου, ενόψει του 4ου Παγκρήτιου Ενεργειακού Συνεδρίου:

"Η στρατηγική ανάπτυξης της ΕΛΠΕ στην έρευνα υδρογονανθράκων επικεντρώνεται στην Ελλάδα με την απόκτηση δικαιωμάτων σε 10 περιοχές..
στη Δ. Ελλάδα με εταίρους τις μεγαλύτερες διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες ExxonMobil, Total, Repsol καιEdison. Οι πρόσφατες γεωλογικές μελέτες της ΕΛΠΕ σε συνδυασμό με τις σημαντικές ανακαλύψεις στη ΝΑ Μεσόγειο δημιουργούν ένα ενθαρρυντικό υπόβαθρο και αισιοδοξία για τις έρευνες στην Ελλάδα. Ήδη έχουν αρχίσει οι έρευνες στον Πατραϊκό, όπου σχεδιάζεται η πρώτη γεώτρηση για να ερευνήσει στις αρχές 2020 ένα γεωλογικό στόχο της τάξεως των 140 εκατ. βαρελιών πετρελαίου. Διεξάγονται με επιτυχία περιβαλλοντικές μελέτες και γεωλογικές και γεωφυσικές εργασίες στην Άρτα – Πρέβεζα, ΒΔ Πελοπόννησο και στο block 2 δυτικά της Κέρκυρας. Παράλληλα οι εταιρείες αδημονούν για την κύρωση στη Βουλή των Συμβάσεων Μίσθωσης σε 4 νέες περιοχές στο Ιόνιο πέλαγος και στην Κρήτη για να ξεκινήσουν άμεσα τις ερευνητικές εργασίες.

Τα πιθανά επιτυχή αποτελέσματα αυτών των ερευνών, πέραν της ιδιαίτερα σημαντικής συμβολής στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, σε συνδυασμό με τις ανακαλύψεις στην  Κύπρο θα δημιουργήσουν νέα γεωπολιτική δυναμική στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και θα διευκολύνουν σημαντικές αποφάσεις για νέες οδούς μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ευρώπη με στόχο  την ασφάλεια εφοδιασμού και την ενεργειακή αυτάρκεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Είναι αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση προς την κοινωνία αλλά και επιταγή της αυστηρής υπάρχουσας ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας η απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος των μοναδικών θαλασσών και βουνών μας. Η ανάπτυξη δραστηριοτήτων έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια, σε συνύπαρξη την αγροτική οικονομία, την αλιεία, τον τουρισμό έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι είναι εφικτή στη χώρα, ενώ η προσδοκώμενη συνεισφορά του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μίγμα υλοποιεί τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς στόχους της κλιματικής αλλαγής για το 2030 - 2050".  

Πρόγραμμα σε εξέλιξη και Συμμετοχές του Συνεδρίου αναλυτικά:

https://cretanenergyconferences.org/

Διοργάνωση: Cretan Energy Conferences

Υπό την αιγίδα της
Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων 

Χορηγοί Επικοινωνίας: Energypress, Cretalive, ΚRHTH Tv
Μέγας Χορηγός: HELPE UPSTREAM


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου