Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων της ΕΚΟ στον Ασπρόπυργο

Από το energypress.gr
Σε αναβάθμιση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων που λειτουργεί στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου Αττικής προχωράει η ΕΚΟ.

Η αναβάθμιση συνίσταται στην εγκατάσταση και λειτουργία πέντε δεξαμενών αποθήκευσης προσθέτων και αντλιοστασίου προσθέτων.

Πιο αναλυτικά, περιλαμβάνει
:

-5 νέες οριζόντιες κυλινδρικές δεξαμενές αποθήκευσης προσθέτων, όγκου 30 m3 εκάστη, συνολικής χωρητικότητας 150 m3, διαμέτρου 2,5 m και μήκους 6 m, που θα τοποθετηθούν σε στεγανή λεκάνη ασφαλείας στο δυτικό τμήμα του γηπέδου της εγκατάστασης

- αντλιοστάσιο για τη σύνδεση των 5 νέων δεξαμενών αποθήκευσης προσθέτων με την υφιστάμενη εγκατάσταση αποθήκευσης και διακίνησης προσθέτων, συνολικής ισχύος 36ΗΡ, εξοπλισμένου με 7 αντλίες και στέγαστρο

- κατάργηση της λειτουργίας της μονάδας βιολογικής επεξεργασίας (τα υγρά απόβλητα της εγκατάστασης οδηγούνται προς επεξεργασία στους 2 βαρυτικούς ελαιοδιαχωριστές και εν συνεχεία διατίθενται προς περαιτέρω επεξεργασία μέσω κατάλληλα αδειοδοτημένου φορέα).

Η συνολική ισχύς της εγκατάστασης μετά τον εκσυγχρονισμό ανέρχεται σε 1.992,10 ΗΡ, η ισχύς της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων σε 17,0 ΗΡ, των βοηθητικών εγκαταστάσεων 125,7 ΗΡ.

Με βάση της δυναμικότητας της εγκατάστασης, η διακινούμενη ποσότητα υγρών καυσίμων φτάνει τα 2.500.000 m3/έτος.

Για τον εκσυγχρονισμό αυτό, ο Γενικός Διευθυντής Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ Κ. Δημόπουλος αποφάσισε την ανανέωση/τροποποίηση της ΑΕΠΟ για την εγκατάσταση, καθώς και την αναδιατύπωση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών της όρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου