Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Η Αυστραλία «ψηφίζει» υδρογόνο

Από το naftikachronika.gr
Η Αυστραλία αποτελεί μία από τις χώρες που έχουν προσανατολιστεί σταθερά προς «καθαρότερες» μορφές ενέργειας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ξεκίνησε πρόσφατα η κατασκευή εγκαταστάσεων υγροποίησης υδρογόνου, στο λιμάνι Hastings που βρίσκεται στην Βικτώρια της Αυστραλίας.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό έργο, συνολικής αξίας $500 εκατ., το οποίο στοχεύει στην μετατροπή λιγνίτη, που εξορύσσεται..
από το Latrobe Valley, σε υδρογόνο, το οποίο έπειτα θα υγροποιηθεί για να εξαχθεί προς την Ιαπωνία μέσω ειδικά κατασκευασμένων πλοίων.

Ο υπουργός Φυσικών Πόρων της Αυστραλίας, κ. Matt Canavan, επεσήμανε ότι εφόσον επιτευχθεί ο σκοπός του συγκεκριμένου έργου τότε θα υπάρξει η δυνατότητα αύξησης των εξαγωγών της τάξης των $2 δις, ενώ η Βικτώρια εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ηγέτιδα δύναμη στην ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία υδρογόνου.

Να σημειωθεί ότι στην κατασκευή εγκαταστάσεων υγροποίησης υδρογόνου έχει επενδύσει τόσο η αυστραλιανή κυβέρνηση, όσο και η ιαπωνική, ενώ την διαχείριση του έργου θα αναλάβει μια κοινοπραξία ιαπωνικών εταιρειών. Η χρήση υδρογόνου, άλλωστε, αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Ιαπωνίας για την  προώθηση «καθαρότερων» μορφών ενέργειας στην χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου