Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Κλείδωσε η διοίκηση της ΔΕΠΑ - Ξιφαράς διευθύνων σύμβουλος και Παπαδόπουλος πρόεδρος

Από το energypress.gr
Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις και για τη νέα διοίκηση της ΔΕΠΑ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του energypress διευθύνων σύμβουλος θα αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ξιφαράς, πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, ενώ πρόεδρος αναλαμβάνει ο Γιάννης Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Attica Ventures.

Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται..
η επιλογή των νέων διοικήσεων τόσο στα ΕΛΠΕ, όσο και στη ΔΕΠΑ και στους εποπτευόμενους φορείς του ΥΠΕΝ.

Βιογραφικά στοιχεία

O Κωνσταντίνος Δ. Ξιφαράς είναι Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης με εξειδίκευση στην Επιχειρησιακή Έρευνα. Έχει πολυετή εμπειρία ως ερευνητής και Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος στην Ηγεσία των Υπουργείων Ανάπτυξης (2005-2006) και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (2013). Έχει, επίσης, διατελέσει Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με αρμοδιότητα τόσο στη Διαχείριση της υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007-2013 και της επίτευξης των στόχων απορροφητικότητας του, όσο και στο σχεδιασμό της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Σήμερα είναι εκλεγμένος αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και ήταν επικεφαλής της ομάδας εργασίας του ΤΕΕ που γνωμοδότησε σχετικά με τεχνικά ζητήματα για την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ. Παράλληλα είναι Γραμματέας της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ενέργειας (WEC), στο οποίο συμμετέχει ως Εθνικός Εκπρόσωπος.
Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει ως ειδικός σύμβουλος σε μεγάλα και απαιτητικά ιδιωτικά επιχειρηματικά σχέδια και επενδύσεις, ενώ διετέλεσε σύμβουλος στα Υπουργεία  Ανάπτυξης και Ενέργειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου