Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Ποιές Προτεραιότητες 'Εθεσε η Νέα Διοίκηση των ΕΛΠΕ

Από το energia.gr
Τρεις βασικές προτεραιότητες θέτει η νέα διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων, που στοχεύουν στην ανάπτυξη του Ομίλου, εντός και εκτός των συνόρων. Οι προτεραιότητες αυτές ανακοινώθηκαν, χθες, κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου των ΕΛΠΕ, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα.

Οι προτεραιότητες που έθεσε ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης, ο νέος διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, είναι η περαιτέρω..
ανάπτυξή τους στην εγχώρια αγορά, με επενδύσεις στις βασικές δραστηριότητές τους, καθώς και σε νέες ενεργειακές αγορές, η μεγαλύτερη διεθνοποίηση με ανάπτυξη στο εξωτερικό, σε αγορές όπου ο Όμιλος  διατηρεί, ήδη, παρουσία, καθώς και η υλοποίηση ενός νέου μοντέλου εταιρικής διακυβέρνησης, που θα υιοθετεί τις πλέον σύγχρονες και κατάλληλες πρακτικές.

Θυμίζουμε πως Πρόεδρος του Ομίλου τοποθετήθηκε ο πρώην υπουργός, Ιωάννης Παπαθανασίου, ο οποίος είναι μη εκτελεστικό μέλος. Διευθύνων σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος ανέλαβε ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης, ενώ το έτερο εκτελεστικό μέλος του νέου διοικητικού συμβουλίου είναι ο κ. Γεώργιος Αλεξόπουλος. Τα υπόλοιπα, μη εκτελεστικά μέλη, πλην του προέδρου, είναι οι, Θεόδωρος - Αχιλλέας Βάρδας, Μιχαήλ Κεφαλογιάννης, Αλέξανδρος Μεταξάς, Ιορδάνης Αϊβάζης, Αλκιβιάδης - Κωνσταντίνος Ψάρρας και Λουκάς Παπάζογλου. Ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη είναι οι κ. Θεόδωρος Πανταλάκης και Σπυρίδων Παντελιάς, ενώ μη εκτελεστικά μέλη είναι επίσης οι κ. Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος και Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι είναι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση των στόχων εκτιμάται ότι θα διαδραματίσει το γεγονός ότι το τιμόνι της εταιρείας ανέλαβε να κρατήσει ένα στέλεχος που προέρχεται από τα σπλάχνα της. Η επιλογή του κ. Σιάμισιη ως Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, δεν διαθέτει πολιτικές προεκτάσεις, καθώς πρόκειται για τεχνοκράτη ο οποίος έχει αναλάβει υψηλόβαθμες διευθυντικές και διοικητικές θέσεις, τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και παλαιότερα, όταν εργαζόταν σε γνωστές ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σιάμισιης εργάζεται συναπτά 16 χρόνια στον όμιλο ΕΛΠΕ. Από το 2004 είχε ορισθεί γενικός διευθυντής Οικονομικών (CFO), ενώ ταυτόχρονα είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου. Ορίστηκε ακόμη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου των ΕΛΠΕ, το 2012, όταν και ανέλαβε την εποπτεία των διεθνών δραστηριοτήτων του Ομίλου, εκ παραλλήλου με τη δραστηριότητά του ως CFO, ενώ το 2014 ορίστηκε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου