Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Ο Όμιλος Κοπελούζου μπαίνει στο ΔΕΣΦΑ - Συμφωνία για εξαγορά ποσοστού από την κοινοπραξία Snam - Enagás - Fluxys

Από το energypress.gr
Ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της κοινής εταιρείας μέσω της οποίας εξαγόρασαν το 66% του ΔΕΣΦΑ  η Ιταλική Snam, η Ισπανική Enagas και η Βελγική Fluxys, αποκτά, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, ο Όμιλος Κοπελούζου.

Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει..
κλείσει και αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα, ακόμα και αύριο.

Το εξαγοραζόμενο ποσοστό θα είναι μειοψηφικό, ωστόσο η εξαγορά σηματοδοτεί την ευρύτερη συνεργασία του ελληνικού Ομίλου με τις τρείς ευρωπαϊκές εταιρείες για διεθνή έργα στον τομέα των υποδομών αερίου. Χαρακτηριστικό μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι η Damco του ομίλου Κοπελούζου υπέβαλλε από κοινού με την Snam και την Enagas (αλλά και την Gaslog του Πήτερ Λιβανού) κοινή πρόταση προ μηνός στο διαγωνισμό για την κατασκευή των υποδομών εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα τα ποσοστά στην κοινοπραξία των Ευρωπαϊκών κολοσσών που εξαγόρασαν το 66% του ΔΕΣΦΑ είναι τα εξής: Snam (60%), Enagás (20%) και Fluxys (20%).

Τον Ιούλιο του 2018 η Κοινοπραξία είχε υπογράψει τη συμφωνία για την εξαγορά ποσοστού 66% στο Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε. («ΔΕΣΦΑ»), στα πλαίσια του διαγωνισμού πώλησης αυτού από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου Α.Ε. («ΤΑΙΠΕΔ») και την Ελληνικά Πετρέλαια («ΕΛΠΕ»), η οποία είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα μέσα στο 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου