Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Επιταχύνει για την περιοχή νότια της Κρήτης η ΕΔΕΥ

Από το energypress.gr
Η βελτίωση του γεωλογικού μοντέλου Νότια της Κρήτης αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της ΕΔΕΥ προκειμένου να συνεχίσει τις προσπάθειες για προσέλκυση ενδιαφερομένων και στις υπόλοιπες περιοχές που δεν έχουν παραχωρηθεί ακόμα.

Ως γνωστόν, η περιοχή νότια της Κρήτης συγκεντρώνει υψηλό ενδιαφέρον λόγω των γνωρισμάτων της και της συνάφειας που παρουσιάζουν ...
τα δεδομένα που είναι ήδη γνωστά με αυτά δομών που ήδη δίνουν σημαντική παραγωγή. Έτσι, πρόκειται για μια περιοχή που έχει ανέβει ψηλά στις ιεραρχήσεις της ΕΔΕΥ, η οποία έχει ήδη παρουσιάσει τα στοιχεία σε αρκετούς ενδιαφερομένους.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η εικόνα, η ΕΔΕΥ κρίνει ότι απαιτείται η βελτίωση του γεωλογικού μοντέλου της περιοχής και η μελέτη των σεισμικών ταχυτήτων, όπως επίσης και η κατάλληλη επεξεργασία γεωφυσικών δεδομένων μεγάλου βάθους, όπως αυτού που παρουσιάζει ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περιοχή.

Για το σκοπό αυτό, η ΕΔΕΥ ήδη αναζητά εξειδικευμένο Γεωλόγο, ώστε να αναλάβει να φέρει σε πέρας το συγκεκριμένο έργο, με την ΕΔΕΥ να επιδιώκει την ολοκλήρωσή του μέχρι το Μάρτιο του 2020.

Έμφαση και στους ταμιευτήρες

Παράλληλα, η ΕΔΕΥ αναζητά και εξειδικευμένο Γεωλόγο Ταμιευτήρων, ο οποίος θα παρέχει τις υπηρεσίες του στους εξής τομείς:

-Γεωλογία ταμιευτήρων Υδρογονανθράκων

-Επεξεργασία ιζηματολογικών δεδομένων και καταγραφών «logging». 

-Αποθήκευση Φυσικού Αερίου και CO2.

Το έργο που θα εκπονηθεί επ’ αυτών έχει επίσης ορίζοντα την άνοιξη του 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου