Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Η Κίνα ενισχύει τη θέση της στον ενεργειακό χάρτη

Από το naftikachronika.gr
Με το πέρασμα των ετών η Κίνα αναδεικνύεται ως μία εκ των κορυφαίων δυνάμεων στον τομέα της ενέργειας, τόσο για το πετρέλαιο όσο και για το LNG.

Έχει ενδιαφέρον, ότι η Ιαπωνία εκτιμάται ότι έως το 2022 θα «χάσει» την θέση της από την Κίνα ως ο μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG στον κόσμο. Συγκεκριμένα, οι ιαπωνικές εισαγωγές LNG αναμένεται..
να μειωθούν κατά 12% το 2022, φτάνοντας τους 72,8 εκατ. τόνους/έτος, συγκριτικά με το 2018, εν αντιθέσει με τις κινεζικές εισαγωγές LNG, που εκτιμάται ότι θα σημειώσουν αύξηση της τάξης του 37,5%, αγγίζοντας τους 74,1 εκατ. τόνους ετησίως.

Την ίδια ώρα η Κίνα επιχειρεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την θέση της στον διεθνή ενεργειακό χάρτη, υπογράφοντας σειρά συμφωνιών με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μία από τις εν λόγω συμφωνίες υπογράφηκε μεταξύ της Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) και της China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) στο πλαίσιο του πρόσφατου UAE-China Economic Forum με αντικείμενο την αναζήτηση ευκαιριών και την ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων για υπεράκτια πετρελαϊκά και ενεργειακά κοιτάσματα στο Άμπου Ντάμπι.

Να σημειωθεί ότι η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να αποτελούν έναν από τους κυριότερους προμηθευτές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου