Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Ένα σύστημα είναι υπεύθυνο για την εξοικονόμηση 1 δις λίτρων πετρελαίου

Από το zougla.gr
Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2012. Ονομάζεται eHorizon και σχεδιάστηκε από την Continental με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Το σύστημα αισθητήρων παρέχει στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου των φορτηγών πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της οδικής διαδρομής..
που έχει σχεδιαστεί, με βάση ακριβή τοπογραφικά δεδομένα και πληροφορίες σήματος GPS. Στη συνέχεια, η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου προσαρμόζει αυτόματα το στυλ οδήγησης και την ταχύτητα του φορτηγού.

Αυτήν τη στιγμή, το eHorizon συναντάται σε περίπου 410.000 επαγγελματικά φορτηγά οχήματα και σύμφωνα με τα στοιχεία έχει συμβάλλει στην εξοικονόμηση πάνω από 1 δις λίτρα καυσίμου diesel και 3 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα (CO2). 

Σύντομα θα παρουσιαστεί η επόμενη γενιά της πρωτοποριακής τεχνολογίας, προσφέροντας επιπλέον δυνατότητες εξοικονόμησης πόρων και καυσίμων έως και 2%.

Το υλικό του ψηφιακού χάρτη θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο μέσω δικτύωσης με το cloud, παρέχοντας ακριβή δεδομένα σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της κυκλοφορίας. Δεδομένου ότι η οδηγική συμπεριφορά θα μπορεί να προσαρμοστεί έγκαιρα στην τρέχουσα κυκλοφοριακή κατάσταση, θα αυξηθεί, όχι μόνο η ασφάλεια των μετακινήσεων, αλλά και οι προϋποθέσεις, ώστε το eHorizonνα αποτελέσει μια σημαντική βάση για την αυτοματοποιημένη οδήγηση στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου