Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Ν. Αμερική: Πιο κοντά από ποτέ η ενεργειακή αυτάρκεια

Από το naftikachronika.gr
Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αργεντινή έσπασε κάθε ρεκόρ τον περασμένο Μάιο, κυρίως, λόγω αυξημένης παραγωγής στο σχιστολιθικό πεδίο της Λεκάνης Vaca Muerta.

Ειδικότερα, η παραγωγή φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 7,6% τον Μάιο, σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα, ενώ και η αντίστοιχη..
του πετρελαίου κατέγραψε μηνιαία αύξηση 4,2%. Όπως σημείωσε με ανακοίνωσή του ο γ.γ του υπουργείου Ενέργειας της Αργεντινής, η τελευταία συμπλήρωσε 13 μήνες χωρίς εισαγωγές αργού πετρελαίου, κάτι το οποίο έχει να συμβεί από το 2012.

Από την άλλη και η παραγωγή πετρελαίου της Βραζιλίας ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ τον περασμένο Μάιο και συγκεκριμένα έφτασε τα 2,731 εκατ. βαρέλια/ημέρα, ξεπερνώντας το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ των 2,73 εκατ. βαρελιών/ημέρα, το οποίο σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πετρελαίου, Φυσικού Αερίου και Βιοκαυσίμων της χώρας, ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 4,9% σε σχέση με τον Απρίλιο και 4,7% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Τέλος, και η παραγωγή φυσικού αερίου της Βραζιλίας ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ και άγγιξε τα 118 εκατ. κ.μ./ημέρα σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου