Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Παρελθόν οι επενδύσεις σε εταιρείες ορυκτών καυσίμων από το National Trust - Το χρονοδιάγραμμα

Από το worldenergynews.gr
Παρελθόν αποτελούν από εδώ και στο εξής οι επενδύσεις του National Trust, (ανεξάρτητου φιλανθρωπικού Ιδρύματος για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς 
στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία) σε εταιρείες ορυκτών καυσίμων.

Το ίδρυμα έθεσε τριετές χρονοδιάγραμμα, αλλά αναμένει..
ότι η πλειοψηφία των εκχωρήσεων θα ολοκληρωθεί τους πρώτους 12 μήνες.

Κατά συνέπεια, η φιλανθρωπική οργάνωση θα εισαγάγει μια σειρά νέων μέτρων για τον καθορισμό του μακροπρόθεσμου στόχου της συνέχισης της μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα του επενδυτικού χαρτοφυλακίου.

Παράλληλα, θα ενθαρρύνει τις εταιρείες να πραγματοποιήσουν ουσιαστικές βελτιώσεις στην περιβαλλοντική τους απόδοση και να αναζητήσουν ενεργά ευκαιρίες για την υποστήριξη πράσινων επιχειρήσεων.

Οι επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα αποτελούν το 4% του τρέχοντος χαρτοφυλακίου της National Trust.

"Οι επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος αποτελούν τη μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απειλή για τη γη και η αντιμετώπιση αυτού είναι μια τεράστια πρόκληση για ολόκληρο το έθνος", δήλωσε η Hilary McGrady, γενική διευθύντρια του National Trust.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος του φιλανθρωπικού οργανισμού, Peter Vermeulen εξηγεί πως: 

«Πολλές οργανώσεις εργάστηκαν σκληρά για να πείσουν τις εταιρείες ορυκτών καυσίμων να επενδύσουν σε πράσινες εναλλακτικές λύσεις. Αυτές οι εταιρείες έχουν σημειώσει ανεπαρκή πρόοδο και τώρα έχουμε αποφασίσει να αποκοπούμε από αυτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου