Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Wood Mackenzie: Επενδύσεις 4,5 τρισ. δολαρίων απαιτεί η αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων με ΑΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Η αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούσε να κοστίσει 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις τα επόμενα 10 με 20 χρόνια, σύμφωνα με την Wood Mackenzie.

Μια τέτοια απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα απαιτεί την εγκατάσταση 1.600 GW νέας ηλιακής και αιολικής χωρητικότητας, αναφέρει η Wood Mackenzie. Αυτό συγκρίνεται με συνολική χωρητικότητα 1,060 GW στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκ των οποίων 130 GW ανανεώσιμη δυναμικότητα.

Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμα..
περισσότερη παραγωγική ικανότητα. 

Πολλές εγκαταστάσεις αποθήκευσης σε κλίμακα χρησιμότητας θα ήταν επίσης απαραίτητες για να καταστήσουν την ενέργεια που παράγεται από ηλιακά και αιολικά πάρκα αξιόπιστες ώστε να αντικαταστήσουν τα ορυκτά καύσιμα μακροπρόθεσμα. 

Πιο συγκεκριμένα, οι αναλυτές της Wood Mackenzie έχουν υπολογίσει την απαιτούμενη χωρητικότητα αποθήκευσης στα 900 GW.

Αυτό το είδος αλλαγής δεν έχει προηγούμενο, δήλωσε η Wood Mackenz και θα απαιτούσε μια πλήρη αναμόρφωση της βιομηχανίας ηλεκτροπαραγωγής.

«Οι προκλήσεις για την επίτευξη 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ξεπερνούν πολύ το κόστος κεφαλαίου των νέων παραγώγων στοιχείων ενεργητικού. Πιο συγκεκριμένα, θα χρειασθεί ουσιαστική αναδιάρθρωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας, μεταναστεύοντας από τις παραδοσιακές μονάδες παραγωγής ενέργειας και περισσότερο προς μια αγορά χωρητικότητας», δήλωσε Ο επικεφαλής του Wood Mac για την Global Wind Energy Research, Dan Shreve.

Εάν ολοκληρωθεί η μετατροπή σε Η.Π.Α. χωρίς ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2030, αυτό θα σήμαινε την προσθήκη περισσότερων ανανεώσιμων δυνατοτήτων ετησίως κατά τα επόμενα 11 χρόνια από αυτά που προστέθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια μαζί.

Παρ 'όλα αυτά, υπάρχει ένα μεσαίο έδαφος: προωθώντας περαιτέρω την προθεσμία για όλες τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο μέλλον και επιτρέποντας κάποια ποσότητα φυσικού αερίου στο μείγμα. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Wood Mac, αν το 20% της ενέργειας που παράγεται στις Η.Π.Α. προέρχεται από φυσικό αέριο, αυτό θα μειώσει επίσης το κόστος των ανανεώσιμων εγκαταστάσεων κατά 20%, αλλά θα μειώσει το κόστος αποθήκευσης ενέργειας κατά 60%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου