Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Νέα «πλατφόρμα εξαγωγών» για την Petrobras

Από το naftikachronika.gr
Ο βραζιλιάνικος πετρελαϊκός κολοσσός Petrobras υπέγραψε συμφωνία με την λιμενική αρχή της πόλης του Τσινγκτάο, στο ανατολικό τμήμα της Κίνας, προκειμένου να χρησιμοποιεί η πρώτη τέσσερις δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου που βρίσκονται στο κινεζικό λιμάνι, συνολικής χωρητικότητας 400.000 κ.μ.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης..
συμφωνίας το λιμάνι παρέλαβε πρόσφατα την πρώτη ποσότητα αργού πετρελαίου από την Petrobras, ποσότητας 130.000 τόνων.

Η εν λόγω συμφωνία ωφελεί σημαντικά τα διυλιστήρια πετρελαίου της Κίνας, καθώς δεν θα χρειάζεται να αγοράζουν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι οποίες θα υπόκεινται σε έντονες διακυμάνσεις τιμών, αλλά θα έχουν σημαντικές ποσότητες διαθέσιμων αποθεμάτων αργού πετρελαίου.

Από την πλευρά της Petrobras, η Anelise Lara, senior vice president του πετρελαϊκού κολοσσού της Βραζιλίας, επεσήμανε ότι με την συγκεκριμένη συμφωνία η Petrobras θα διαθέτει μία νέα «πλατφόρμα εξαγωγών», η οποία θα μπορεί να συμβάλει σε σημαντική αύξηση των κερδών της.

Να σημειωθεί ότι η πετρελαϊκή παραγωγή της Petrobras ανήλθε σε 110 εκατ. τόνους το 2018, αντιπροσωπεύοντας το 82% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου της Βραζιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου