Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Απ' τις ΗΠΑ μέχρι την Κρήτη η "υπερθέρμανση του πλανήτη" ή "κλιματική αλλαγή" είναι σκέτη απάτη! Μέρος 2ο: Κρήτη.


Από το greeklignite.blogspot.com
"Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται" λέει η παροιμία. Είδαμε προχθές πώς διαψεύστηκαν παταγωδώς οι προβλέψεις για ξηρασία στις ΗΠΑ, σειρά έχει σήμερα η δική μας Κρήτη. Στο πιο πάνω διάγραμμα φαίνεται το ύψος βροχής στο αεροδρόμιο της Σούδας. Μια που στην Ελλάδα η έννοια "διαφάνεια" είναι κι αυτή εντελώς χρεοκοπημένη, τα στοιχεία προέρχονται απ' την ...Ιαπωνία, απ' το κρατικό Japan Meteorological Agency (JMA), που δίνει στοιχεία για πολλές περιοχές της Ευρώπης. Τα στοιχεία ξεκινούν τον Ιούλιο 1982, δυστυχώς ενδιάμεσα υπάρχει κενό, άγνωστο γιατί. 

Εκείνο που καταρχήν μας λέει το διάγραμμα είναι πως..
οι βροχοπτώσεις μεταβάλλονται με περιοδικότητα και κάπου-κάπου πέφτει και περισσότερο νερό. Μετά από αρκετά χρόνια, το 2019 έπεσε αρκετό νερό στο αεροδρόμιο, αλλά και πάλι δεν έφθασε το ύψος που είχε σημειωθεί το 1983. Στον πιο κάτω χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που δημοσίευσε το zarpanews.gr και τον μετέφερα στα Ελληνικά, φαίνεται πως το πιο πολύ νερό το Μάρτιο 2019 έπεσε στην περιοχή των Λευκών Ορέων, στη Σούδα έπεσε σαφώς λιγότερο, ενώ η ανατολική Κρήτη δέχτηκε πολύ λιγότερο νερό, ακριβώς επειδή τα σύννεφα έρχονται πάντα από δυτικά. Και τα Λευκά Όρη φέτος θα κρατήσουν χιόνι μέχρι το φθινόπωρο, όπως λένε οι ντόπιοι.



Τα προηγούμενα χρόνια μας έπρηξαν στην προπαγάνδα πως επειδή "ο πλανήτης υπερθερμαίνεται" θα έχουμε "ξηρασία στην Κρήτη". Το 2011 η Τράπεζα "της Ελλάδος", (μια ελεγχόμενη από ξένους Τράπεζα, που μόνο στο όνομα είναι της Ελλάδας), έδωσε στη δημοσιότητα μια 546 σελίδων τρομοκρατική Έκθεση μελλοντολογικών "προφητειών ανάγνωσης κρυστάλλινης σφαίρας", που ...
ήταν ξεκάθαρη:

"οι μεγαλύτερες αυξήσεις της διάρκειας των ξηρών περιόδων θα σημειωθούν στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στη Βόρεια Κρήτη, όπου αναμένονται 20 επιπλέον ημέρες ξηρασίας μέχρι το 2021-2050 και μέχρι 40 επιπλέον ημέρες το 2071-2100" (σελ. ix)

"Η εκατοστιαία μείωση του μέσου ετήσιου υετού κατά την περίοδο 2021-2050 προβλέπεται ότι θα είναι μεγαλύτερη στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο, όπου θα προσεγγίσει το 15%" (σελ. 80),

"... για την περίοδο 2021-2050, ..., στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τη Βόρεια Κρήτη αναμένονται περισσότερες από 20 επιπλέον ημέρες ξηρασίας ..." (σελ. 316). 

"Σε αντιδιαστολή με τις πλημμυρικές περιόδους, οι μεγαλύτερες αυξήσεις της διάρκειας των ξηρών περιόδων θα σημειωθούν στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στη Βόρεια Κρήτη, όπου αναμένονται 20 επιπλέον ημέρες ξηρασίας μέχρι το 2021-2050 και μέχρι 40 επιπλέον ημέρες το 2071-2100". (σελ. 492). 


Μόνο που η "υπερθέρμανση" στην Ελλάδα δεν φαίνεται ούτε με το κυάλι, δυο χρονιές στη σειρά το καλοκαίρι τον Ιούνιο έρχεται μόνο ημερολογιακά, όχι σε θερμοκρασίες. Στο πιο πάνω διάγραμμα φαίνεται η εξέλιξη της μέσης θερμοκρασίας στο  αεροδρόμιο της Σούδας απ' τον Ιανουάριο 2000, πάλι με βάση τα στοιχεία του Japan Meteorological Agency (JMA). Και στο πιο κάτω διάγραμμα φαίνεται η εξέλιξη της μέσης θερμοκρασίας στο  αεροδρόμιο Ηρακλείου. 


Και στα δυο διαγράμματα, οι γραμμές τάσης μόνο ανοδικές δεν είναι. Πού είναι η υπερθέρμανση, οέοοοο;;; Απλό το ερώτημα, απλή και η απάντηση: την υπερθέρμανση δεν τη διαπίστωσε ούτε και η Ερευνητική Ομάδα Φυσικής Κλίματος του Τομέα Φυσικής Περιβάλλοντος-Μετεωρολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε σχετική της δημοσίευση. 

Αυτό που δεν λένε οι απατεώνες, της έκθεσης της Τράπεζας "της Ελλάδος" συμπεριλαμβανομένης", είναι πως το πόσο νερό θα πέσει στην Κρήτη εξαρτάται καταρχήν απ' το πού θα ξεφορτώσουν τα σύννεφα, αν θα ξεφορτώσουν στην ξηρά ή λίγο πιο δίπλα, στη θάλασσα. Αν θα ξεφορτώσουν 300 χιλιοστά βροχής στη θάλασσα σε 24h, μπορεί να είναι τεράστια ποσότητα νερού, αλλά δεν πρόκειται να το  πάρει είδηση κανείς. Αν όμως ξεφορτώσουν λίγο πιο δίπλα, στην ξηρά, η μεγάλη ποσότητα νερού είτε θα ξεγυμνώσει όλες τις κακοτεχνίες των δημόσιων και δημοτικών έργων είτε θα παρασύρει έργα που ολοκλήρωσαν προ πολλού τον κύκλο ζωής τους και θα 'πρεπε ήδη να είχαν αντικατασταθεί με νέα. Αυτό γινόταν ανέκαθεν, αυτό θα γίνεται πάντα, για τους τωρινούς απατεώνες για όλα φταίει η "κλιματική αλλαγή", αλλά, απ' τις ΗΠΑ μέχρι την Κρήτη η "υπερθέρμανση του πλανήτη" ή "κλιματική αλλαγή"  είναι σκέτη απάτη!

Παλαιότερα είχαμε καταστροφικές πλημμύρες με νεκρούς στην Κορινθία. Τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα, καθώς τα επόμενα χρόνια τα σύννεφα ξεφόρτωναν στον Κορινθιακό και το Σαρωνικό. Δυστυχώς ένα τελευταίο σύννεφο πέρυσι ξεφόρτωσε λίγο παραδίπλα, στη Μάνδρα των μπαζωμένων ρεμάτων, για ακόμα μια φορά θρηνήσαμε νεκρούς και τα παθήματα πάλι δεν έγιναν μαθήματα, το πολιτικό σύστημα για άλλη μα φορά επιδόθηκε σε αλληλοκατηγορίες. Αλλά έτσι δεν πρόκειται ποτέ να πάμε μπροστά και οι πολίτες θα συνεχίσουμε να πνιγόμαστε με την πρώτη μπόρα!

Οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές, που για πρώτη φορά προέκυψαν με απλή αναλογική, έχουν μια χρυσή ευκαιρία να συνεννοηθούν για να χαρτογραφήσουν τα τεχνικά προβλήματα των περιοχών τους, να θέσουν προτεραιότητες και να δρομολογήσουν λύσεις. Γι' αυτό εκλέχτηκαν, όχι για να βγάζουν ψηφίσματα επί παντός επιστητού. Στο κάτω-κάτω, αν θα ξεφορτώσει ένα σύννεφο πάνω τους, όλους μαζί θα τους παρασύρει, χωρίς παραταξιακές διακρίσεις!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου