Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Υπό πίεση οι πετρελαϊκές να κάνουν περισσότερα για την κλιματική αλλαγή

Από το naftemporiki.gr
Αντιμέτωπη με σοβαρές πιέσεις προκειμένου να θέσει πιο φιλόδοξους στόχους για την συμμετοχή της στη μάχη της κλιματικής αλλαγής αναμένεται να βρεθεί η BP την επόμενη εβδομάδα. Όπως επισημαίνει το CNBC πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι οι επενδυτές θέλουν από την βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου να κάνει περισσότερα προκειμένου να γίνει πιο «καθαρή». 

Το 2018 οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της βρετανικής πετρελαιοβιομηχανίας σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα..
των τελευταίων έξι ετών. Από τότε που δημοσιεύθηκαν τα σχετικά στοιχεία, ακτιβιστές και ολοένας και μεγαλύτερος αριθμός μετόχων πιέζουν την εταιρεία να διασφαλίσει ότι οι δραστηριότητές της θα ευθυγραμμιστούν με τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού, του 2015. 

Η BP ήδη στήριξε ένα ψήφισμα, που προώθησαν οι επενδυτές την περασμένη Τρίτη, για περισσότερη διαφάνεια σχετικά με τις εκπομπές ρύπων, συνδέοντας μάλιστα τις απολαβές των διευθυντικών στελεχών με την την πρόοδο στη μείωση των εκπομπών αερίων. 

Το ψήφισμα, που έχει τη στήριξη όχι μόνο το Δ.Σ. της εταιρείας, αλλά και 58 μετόχων με μερίδιο 10%, φέρει την ονομασία Κλιματική Δράση 100+, και θα τεθεί προς ψηφοφορία στην ετήσια συνέλευση των μετόχων στο Άμπερντιν. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα περάσει. Ωστόσο μερίδα επενδυτών πιστεύει ότι δεν είναι αρκετά φιλόδοξο και περιμένει από την BP να κάνει πολύ περισσότερα, ακολουθώντας τα βήματα της ανταγωνίστριας Royal Dutch Shell, η οποία ύστερα από πιέσεις πολλών ετών έθεσε τους πιο αυστηρούς στόχους στον κλάδο για τη μείωση των εκπομπών, που συνδέονται με το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου