Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Rystad Energy: Σε "πυρετώδεις ρυθμούς" αναμένεται να δουλέψουν τα γεωτρύπανα υδρογονανθράκων μέχρι το 2023

Από το energypress.gr
Περισσότερο από 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα αναμένεται να φτάσουν οι νέες γεωτρήσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου μέσα στην επόμενη πενταετία, σύμφωνα με σχετική μελέτη του Rystad Energy. Το συνολικό βάθος αυτών των γεωτρήσεων είναι ίσο με 25 φορές τον γύρο του ισημερινού ή 2,5 φορές την απόσταση μέχρι το φεγγάρι.

Καθώς η παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου επιστρέφει..
σε υψηλές «ταχύτητες» - χάρη στις υψηλότερες τιμές των βασικών προϊόντων – η ζήτηση για χάλυβα αναμένεται να αυξηθεί. Να σημειωθεί ότι η εξορυκτική δραστηριότητα σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου συνδέεται στενά με την ζήτηση χάλυβα, καθώς τυχόν άνοδος της βιομηχανικής δραστηριότητας θα σημάνει αυξημένη ζήτηση σε περίβλημα χάλυβα, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως σε γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευσή τους ή η φθορά τους.


Σε ότι αφορά το 2019, οι χερσαίες και υπεράκτιες δραστηριότητες υδρογονανθράκων θα αυξηθούν σε περίπου 65,000 με τις προβλέψεις να μιλούν για σταθερούς ρυθμούς μέχρι το 2023.

«Η Βόρεια Αμερική θα ηγηθεί της παγκόσμιας κούρσας χάρη στα σχιστολιθικά κοιτάσματα. Περίπου οι 6 στις 10 νέες γεωτρήσεις στην Βόρεια Αμερική αφορούν τις σχιστολιθικές λεκάνες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Erik Reiso, επικεφαλής της Συμβουλευτικής Υπηρεσίας στο Rystad Energy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου