Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ 1Η ΜΑΗ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όπως κάθε χρόνο και φέτος την 1Η Μάη τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων όλης της γης για έναν κόσμο καλύτερο και δικαιότερο .
Ο ξεσηκωμός των εργαζομένων που βάφτηκε με αίμα στο Σικάγο την 1η Μάη 1886 για 8 ώρες εργασίας και για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας αποτέλεσε ορόσημο για την εργατική τάξη όλης της γης .

Το 1889 η 1Η Μάη καθιερώθηκε ..
ως παγκόσμια ημέρα των εργατών για να μας υπενθυμίζει τους αγώνες και τις κατακτήσεις τους αλλά και να μας εμφυσήσει δύναμη και πίστη για βάθεμα και βελτίωση τους στον διαρκή αγώνα των εργαζομένων για κοινωνικοοικονομική χειραφέτηση για ίσες ευκαιρίες στη δουλειά, στη ψυχαγωγία, στη ξεκούραση , στην υγεία, στην εκπαίδευση και γενικότερα στις συνθήκες διαβίωσης.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν, από την αιματοβαμμένη πρωτοχρονιά του 1886, μυριάδες εργάτες σε όλη την υφήλιο σε οργανωμένους ή μη αγώνες που έδωσαν την ζωή τους βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για να ανέβει το επίπεδο ζωής τους και για να επιστρέψει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου που δημιουργούν με την δουλειά τους στους ίδιους, στις οικογένειες τους, στην Κοινωνία και για να εξαλειφθούν οι πόλεμοι και ο φασισμός.

Στην Ελλάδα των μνημονίων, της ύφεσης, της κρίσης, της λιτότητας, της ανεργίας, της φτωχοποίησης οι κυβερνήσεις «ανεξαρτήτως χρωμάτων» επέβαλλαν σε βάρος του λαού μια ιδιότυπη κατοχή, με τον χρονικό ορίζοντα λήξης της να είναι αμφιλεγόμενος, προσβάλλοντας βάναυσα επί μακρόν πανανθρώπινες αρχές και αξίες που η εργατική τάξη, τα συνδικάτα και άλλες κοινωνικές συλλογικότητες πέτυχαν να προασπίσουν μέχρι σήμερα πληρώνοντας βαρύ τίμημα .

Οι αγώνες και οι θυσίες των καπνεργατών του 1936, οι εκτελέσεις των πατριωτών την πρωτομαγιά του 1944 στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, αλλά και συνολικά όλων όσων έχασαν την υγεία και την ζωή τους στο μετερίζι των αγώνων και του μεροκάματου στέλνουν το μήνυμα πως τίποτε δεν χαρίζεται, τα πάντα κατακτώνται με ενότητα και αγώνα .

Δίνουμε υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε σταθερά και αδιαπραγμάτευτα να δίνουμε μάχες αξιοπρέπειας και τιμής ενάντια σε κάθε μορφής αδικία, προωθώντας τα αιτήματά μας για Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ισότητα, Ελευθερία και για το Δικαίωμα στην Εργασία για όλους .

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία για την εργατική τάξη όλης της γης . Η Πρωτομαγιά είναι ο φάρος των αγώνων για Αξιοπρεπή Δουλειά, Ισότητα, Ελευθερία, Δημοκρατία, Ειρήνη.

1 Η ΜΑΗ, ημέρα μνήμης , τιμής και αγώνα.
Καλούμε τα Σωματεία μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους του Κλάδου να συμμετέχουν στις Απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις των συνδικάτων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου