Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΨΗΦΙΣΜΑ RETUNSEE

Από το poenergias.gr
Το Περιφερειακό Δίκτυο Συνδικάτων Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (RETUN-SEE) και οι Οργανώσεις μέλη του,υιοθετούν ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΕΚΠΟΙΗΣΗ των ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και την ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ

                                                                  ΨΗΦΙΣΜΑ
10 χρόνια μετά την πιστή εφαρμογή των μνημονίων με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές από όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις..
για τη «βελτίωση» της Ελληνικής Οικονομίας , οι Έλληνες εργαζόμενοι και η κοινωνία είναι φτωχότεροι από ποτέ σε εργασιακά , ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα και «πλουσιότεροι» σε φτώχεια, ανεργία, υπερφορολόγηση, απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, σε κοινωνικές, οικονομικές και εκπαιδευτικές ανισότητες .

Η Ευρωπαϊκή «κανονικότητα» σύμφωνα και με τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων δεν ισχύει για την Ελλάδα και καλούν τη χώρα να αποδεχτεί αυτή τη δυσμενή πραγματικότητα που διαμορφώθηκε στην μνημονιακή εποχή. Έννοιες όπως ατομικές ελευθερίες, συνδικαλιστικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα δεν θα πρέπει να ισχύουν στην Ελλάδα.

Δυστυχώς και η σημερινή Ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχτεί αυτήν την λογική και προσπαθεί «με συνέπεια και αποφασιστικότητα» να εφαρμόσει αντίστοιχες πολιτικές .

Οι μνημονιακές δεσμεύσεις για την πώληση της Δημόσιας περιουσίας υλοποιήθηκαν εν μέρει .
Μετά την παραχώρηση του ΟΤΕ , των Αεροδρομίων , του ΟΣΕ, των Λιμανιών , των Ναυπηγείων, των Τραπεζών , του ΟΠΑΠ, του ΔΕΣΦΑ, των κύριων οδικών αξόνων στα ξένα και ντόπια Ιδιωτικά συμφέροντα και τη δέσμευση της εναπομείνασας δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια μέσω του Υπερταμείου, επιχειρείται από την κυβέρνηση της Ελλάδας και η πώληση των Εταιρειών ενέργειας στο σύνολό τους (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ , ΕΛΠΕ κ.α.) στερώντας την τελευταία ελπίδα του Ελληνικού λαού για την ανάκαμψη της Ελλάδας προς όφελος της Κοινωνίας .

ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Ο αγώνας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας, της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και των Σωματείων μελών τους μας ενώνει όλους .

Απαιτούμε :
 τη ματαίωση της Ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας της Ελλάδας
 τη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με ισότιμα δικαιώματα
 την αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων και την υπογραφή ΣΣΕ
 την αναίρεση όλων των αντιδημοκρατικών μνημονιακών δεσμεύσεων
 την εφαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας για τα εργασιακά δικαιώματα από όλους τους Ιδιοκτήτες των Εταιρειών του κλάδου Ενέργειας

Τίποτα δεν χαρίζεται . Με ενότητα συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα για ανάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και για το καθολικό δικαίωμα στην εργασία και στα ασφαλιστικά δικαιώματα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου