Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Chevron: Στοίχημα 33 δισ. στο σχιστολιθικό πετρέλαιο και το LNG με την εξαγορά της Anadarko

Από το naftemporiki.gr
Στην εξαγορά της Anadarko Petroleum έναντι 33 δισ. δολαρίων προχωρά η Chevron σε ένα δυναμικό deal στον ενεργειακό κλάδο, που αποτελεί το μεγάλο «στοίχημα» της αμερικανικής εταιρείας στο χώρο του σχιστολιθικού πετρελαίου και του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). 

Όπως ανακοινώθηκε η Chevron θα καταβάλλει το ποσό των 65 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά και μετοχές. Το αντίτιμο είναι 39% υψηλότερο από..
τα επίπεδα, στα οποία έκλεισαν οι μετοχές της Anadarko την Πέμπτη. Στις προσυνεδριακές συναλλαγές οι μετοχές σκαρφάλωσαν στα 62 δολάρια. 

Η Chevron αναλαμβάνει ένα διπλό στοίχημα σε τομείς, που οι ειδικοί της αγοράς πετρελαίου θεωρούν καθοριστικής σημασίας για τις Big Oil την επόμενη δεκαετία. Αυξάνει αισθητά την παρουσία της στο Δυτικό Τέξας και το Νέο Μεξικό, αλλά και την έκθεσή της στο LNG, σε μία περίοδο κατά την οποία η μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής καθιστά το φυσικό αέριο πιο «ελκυστικό» ορυκτό καύσιμο από το πετρέλαιο. 

Υπήρχε εδώ και χρόνια φημολογία ότι η Anadarko αποτελεί στόχο εξαγοράς για τις μεγάλες πετρελαϊκές, καθώς προσφέρει ένα πολύ ελκυστικό μίγμα προϊίοντων.

Οι μέτοχοί της θα λάβουν 0,3869 μετοχές της Chevron και 16,25 για κάθε μετοχή στην κατοχή τους. Η Chevron θα εκδώσει 20 εκατομμύρια μετοχές και θα πληρώσει 8 δισ. δολάρια σε μετρητά. Επίσης θα αναλάβει το καθαρό χρέος ύψους 15 δισ. δολαρίων της εταιρείας. Η συμφωνία προσδίδει στην Anadarko αξία 50 δισ. δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου