Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Έρευνες για υδρογονάνθρακες στη Θρακική Λεκάνη ετοιμάζει η καναδική εταιρεία ΦΑ Valeura Energy

Από το energypress.gr
H καναδική ερευνητική εταιρεία αερίου VALEURA ENERGY θα δημοσιοποιήσει την εβδομάδα αυτή την εισαγωγή της  στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, προκειμένου να συγκεντρώσει κεφάλαια για μεγάλο πρότζεκτ στην Τουρκία και συγκεκριμένα στη θρακική λεκάνη.

Να σημειωθεί ότι η VALEURA ENERGY έχει ήδη..
πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στη θρακική λεκάνη και συνεργάζεται με τον κολοσσό EQUINOR  πρώην STATOIL.

Η καναδική εταιρεία θεωρείται ότι βρίσκεται στο "κατώφλι ανάληψης μεγάλου μεσογειακού πρότζεκτ, όπου υπάρχουν αποθέματα ύψους 10 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών φυσικού αερίου, για τις ανάγκες της Τουρκίας και εξαγωγή προς την Ευρώπη" γράφει η σημερινή Daily Telegraph του Λονδίνου.

Να προσθέσουμε ακόμη πως η Valeura ολοκλήρωσε μόλις τον περασμένο Οκτώβριο μια γεώτρηση για την αξιολόγηση της περιοχής και θα συνεχίσει να εξετάζει την λεκάνη μέσω νέων γεωτρήσεων το επόμενο διάστημα.

Η ζήτηση φυσικού αερίου αναμένεται να ακολουθήσει αυξητική πορεία τις επόμενες δεκαετίες ως η επιλογή εκείνη για καθαρότερη ενέργεια, αποφεύγοντας την εκπομπή αεριών του θερμοκηπίου που προκαλούνται από την καύση του άνθρακα και του πετρελαίου.

Πιο συγκεκριμένα η Τουρκία διαθέτει μια τεράστια αγορά με το μερίδιο του φυσικού αερίου να είναι ιδιαίτερα υψηλό – περίπου το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της χώρας καλύπτονται από το φυσικό αέριο. Επιπρόσθετα των παραπάνω, αν συνυπολογίσουμε την γεωγραφική θέση της Τουρκίας που προσπαθεί να εξελιχθεί σε κόμβο φυσικού αερίου στην περιοχή αναδεικνύονται οι λόγοι που ωθούν την καναδική εταιρεία να επενδύσει στην περιοχή στο κομμάτι της έρευνας και ανάπτυξης υδρογονανθράκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου