Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

ΤΑΙΠΕΔ: Στις 8 Απριλίου η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας – Περιθώριο τριών μηνών για τη διάσπαση της ΔΕΠΑ

Από το energypress.gr
Σε ένα μήνα από την ψήφιση του νομοσχεδίου που προβλέπει τη διάσπαση της ΔΕΠΑ αναμένεται να έχει δημοσιευτεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 50% συν μία μετοχής της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ήδη βρίσκεται στη διαδικασία της προετοιμασίας του κειμένου του διαγωνισμού, το οποίο καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται να βγει..
στον αέρα στις 8 Απριλίου. Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης ξεκινά νωρίτερα από το χρονικό διάστημα που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη μερική διάσπαση του ομίλου της ΔΕΠΑ και την απορρόφηση στη συνέχεια από τις δύο νέες εταιρίες των θυγατρικών.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το άρθρο 80ΙΓ, «η διαδικασία διάθεσης των μετοχών εκδόσεως της ΔΕΠΑ Εμπορίας μπορεί να ξεκινήσει πριν από την ολοκλήρωση της μερικής διάσπασης της υφιστάμενης ΔΕΠΑ».

Οι διατάξεις των άρθρων προβλέπουν για τον εταιρικό μετασχηματισμό χρονικό διάστημα τριών μηνών για τη μερική διάσπαση της ΔΕΠΑ και άλλους τρεις μήνες για την απορρόφηση των θυγατρικών της από τις ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών.

Αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας το νομοσχέδιο ορίζει ότι οι υπόλοιπες μετοχές της εταιρίας που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο μεταβιβάζονται στην ΕΕΣΥΠ, δηλαδή στο Υπερταμείο.

Σχετικά με τις μετοχές της ΔΕΠΑ Υποδομών το ποσοστό του ελληνικού δημοσίου δεν μπορεί να πέσει κάτω από το 51%. Το 51% μεταβιβάζεται, από το ΤΑΙΠΕΔ στο ελληνικό δημόσιο και τα δικαιώματά του ασκούνται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επίσης το μειοψηφικό ποσοστό των μετοχών της ΔΕΠΑ Υποδομών δεν μπορεί να μεταβιβαστεί πριν την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του 50% συν μίας μετοχής της ΔΕΠΑ Εμπορίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου