Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

     Το Σωµατείο µας το Νοέµβριο του 2018 είχε αποστείλει επιστολή προς τη ∆ιοίκηση της Εταιρείας ζητώντας την καταβολή ενός µισθού ως extra bonus, λόγω της µεγάλης κερδοφορίας πουαναµενόταν να φτάσει στο 1 δις ευρώ EBITDA.
      Τα αποτελέσµατα EBITDA του 2018 ήταν µειωµένα κατά 12% από το αντίστοιχο περσινό. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης η εταιρεία µας έκανε γνωστό ότι δεν µπορεί να γίνει αποδεκτό το αίτηµά µας για καταβολή ενός µισθού bonus. Έτσι ξεκίνησε..
διαπραγµάτευση µε αποτέλεσµα να δοθεί το 60% ενός µικτού µηνιαίου µισθού.
       Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η εταιρεία στο ∆Σ της διαχωρίζει ένα 10% του extra bonus αιτιολογώντας το «λόγω της ασφαλούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων» χωρίς να αναφέρει τίποτα στην επίσηµη ανακοίνωσή της. Το θεωρούµε περιττό διότι πρόκειται για κάτι το οποίο είναι αυτονόητο για τους εργαζόµενους. Πρέπει να αντιληφθούν οι πάντες ότι δεν συσχετίζεται η καταβολή του extra bonus µε κανένα άλλο θέµα και πολύ περισσότερο µε την Ιδιωτικοποίηση.

      Μαθήµατα ηθικής και αγωνιστικότητας δεν µπορούν να δίνουν αυτοί που θεωρούσαν σαν Προεδρείο ότι η Ιδιωτικοποίηση είναι τελειωµένη υπόθεση και θα γίνει fast track. Είναι οι ίδιοι που έχουν «ξεχάσει» ότι συζητούσαν στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ µε τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕ∆ για το project Olympus πίσω από πόρτες ερµητικά κλειστές.

      Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι αυτοί που είχαν «ξεχάσει» τις προσλήψεις στο συρτάρι και δεν συγκροτούσαν τις επιτροπές, να προσπαθούν τώρα να οικειοποιηθούν τον αγώνα του σηµερινού Προεδρείου για την ολοκλήρωση και την αύξηση του αριθµού των προσλήψεων.

    Το σηµερινό Προεδρείο έχει ξεκινήσει έναν αγώνα ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ που τον ακολουθεί αταλάντευτα και χωρίς καµία παρέκκλιση, έχοντάς τον αναδείξει συνδικαλιστικά, επικοινωνιακά και νοµικά. Άλλωστε η µέχρι τώρα δράση µας στο συγκεκριµένο θέµα δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερµηνείας.

 Καλούµε όλους τους εργαζόµενους να είναι συσπειρωµένοι στους αγώνες που δίνουµε ως Σωµατείο σε όλα τα µέτωπα που µας απασχολούν και να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες της παραπληροφόρησης και του διχασµού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου