Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Στην Αθήνα σήμερα ο CEO της Sonatrach για συνομιλίες σχετικά με τον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης των ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα για συνομιλίες σχετικά με την εξαγορά μεριδίου μετοχών των ΕΛΠΕ, από κοινού με την Vitol, ο διευθύνων σύμβουλος της Sonatrach, Abdelmoumene Ould Kaddour, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Reuters.

«Θα επισκεφθώ την Αθήνα με σκοπό να συζητήσω το θέμα της εξαγοράς μεριδίου των ΕΛΠΕ, πράγμα που αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα..
επένδυση για την χώρα μας», δήλωσε χαρακτηριστικά το υψηλόβαθμο στέλεχος της Αλγερινής εταιρείας φυσικού αερίου στο περιθώριο εκδήλωσης.

Μάλιστα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Kaddour ενημέρωσε πως έπειτα από σχετικό διαγωνισμό, η Sonatrach κατέληξε σε 4 εταιρείες, εκ των οποίων με μία θα προχωρήσει στην σύσταση μιας κοινοπρακτικής επιχείρησης εμπορίας. Σημείωσε δε, πως 14 εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την υπό σύσταση κοινοπραξία εμπορίας με την Sonatrach, δίχως να προβαίνει σε αποκαλύψεις για το ποιες είναι.

Να θυμίσουμε ότι στο πλαίσιο της Β’ Φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση ποσοστού 50,1% στο μετοχικό κεφάλαιο των ΕΛΠΕ, οι προεπιλεγέντες υποψήφιοι επενδυτές έχουν προχωρήσει στη σύσταση συμπράξεων, οι οποίες και έχουν λάβει την έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Πρόκειται α) για την σύμπραξη της εταιρείας Glencore Energy UK LTD με την εταιρεία «CIEP Participations S.a r.l. SICAR” του ομίλου Carlyle και β) την σύμπραξη της εταιρείας Vitol Holding BV με την εταιρεία “Société Nationale pour la Recherche, la Production, le Transport, la Transformation et la Commercialisation des Hydrocarbures” (Sonatrach).

Η Sonatrach είναι η κρατική εταιρεία εξόρυξης, μεταφοράς και εμπορίας υδρογονανθράκων με μοναδικό μέτοχο (κατά ποσοστό 100%) τη Λαϊκή Δημοκρατία της Αλγερίας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1963 με σκοπό την εκμετάλλευση των πόρων υδρογονανθράκων της χώρας. Οι δραστηριότητές της καλύπτουν όλες τις πτυχές της αλυσίδας της βιομηχανίας πετρελαίου και αερίου: Upstram (E&P), Midstream (Μεταφορές) και Downstream (Μάρκετινγκ, Διύλιση και Petchems)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου