Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Γ. Αμυράς: Το λαθρεμπόριο νικήθηκε!!

Από το energypress.gr
Ως δια μαγείας εξαφανίστηκε το λαθρεμπόριο καυσίμων που σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Βουλή η φοροδιαφυγή από αυτόν τον τομέα φτάνει το 1 δισ.€. Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος απάντησαν στον ανεξάρτητο βουλευτή Γιώργο Αμυρά, μετά από σχετική Κοινοβουλευτική Ερώτηση που τους κατέθεσε, ότι τα ποσά που ανέκτησε το Δημόσιο από τη βεβαίωση παραβάσεων λαθρεμπορίας καυσίμων ανέρχονται…
στο ιλιγγιώδες ποσό των 421.000 € , για το διάστημα 9.8.2018 έως και 24.12.2018 (υπ. Περιβάλλοντος 94677/2363) και το ποσό των 102.304 €  για όλο το 2018 (υπ. Οικονομικών, ΑΑΔΕ ΔΣΤΕΠ Ε 1190555 ΕΞ 2018).

«Πρόκειται για μία μεγάλη ήττα της κυβέρνησης στον πόλεμο που δεν ξεκίνησε ποτέ κατά των οργανωμένων συμφερόντων που διακινούν εκατομμύρια λίτρα καυσίμων λαθραίως σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε ο Γιώργος Αμυράς και επιμένει να ζητάει από την κυβέρνηση να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τον πόλεμο κατά της διαφθοράς στον σκοτεινό κόσμο της λαθραίας εμπορίας και διακίνησης καυσίμων.

Ως εκ τούτου ο ανεξάρτητος βουλευτής καταθέτει νέα ερώτηση προς το υπουργείο Οικονομικών και ζητά από την κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο καθήκον της, δηλαδή να πατάξει τη διαφθορά και να πάψει να χρησιμοποιεί ένα τόσο σημαντικό φορολογικό, οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα ως σημαία ευκαιρίας για λαϊκισμό.

Όσο για το πολυδιαφημισμένο σύστημα εισροών εκροών, που όλο ακούμε και ποτέ δεν βλέπουμε, τα στοιχεία που δόθηκαν στον βουλευτή είναι απογοητευτικά. Τα συναρμόδια υπουργεία αναλώνονται σε συστάσεις Ομάδων Διοίκησης Έργων, καθώς και Συντονιστικά Επιχειρησιακά Κέντρα (υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης, 1069/7.1.2019) αλλά αποτέλεσμα μηδέν.                                                                       

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:                                                 

ΘΕΜΑ: Ποιο το οικονομικό όφελος του ελληνικού Δημοσίου από την πάταξη του λαθρεμπορίου;

Με την 4394/18.12.2018 ερώτησή μου προς τα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, καθώς και Περιβάλλοντος και Ενέργειας έθετα συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούσαν στα αποτελέσματα των δράσεων της κυβέρνησης ως προς την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Επισημαίνεται ότι στις προεκλογικές εξαγγελίες του ο Πρωθυπουργός διατυμπάνιζε ότι θα καταπολεμούσε το λαθρεμπόριο στα καύσιμα μέσω «στοχευμένων παρεμβάσεων που απαιτούν πολιτική βούληση ρήξης με συμφέροντα στον τομέα της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής αλλά και στον τομέα του λαθρεμπορίου».

Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών (2920 ΕΞ2019/21.1.2019) και των συνημμένων σε αυτήν εγγράφων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, δεν προκύπτουν στοιχεία που να απαντούν στα δύο από τα τέσσερα ερωτήματα που είχαν τεθεί.

Ως εκ τούτου, θέτω εκ νέου τα ερωτήματα και ζητώ συγκεκριμένα και συνολικά απολογιστικά στοιχεία.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

Πόσα συνολικά διοικητικά πρόστιμα βεβαιώθηκαν μέσα στο έτος 2018, πόσες άδειες αφαιρέθηκαν, πόσες και τι ποινικές κυρώσεις επιβλήθηκαν σε παραβάτες;

Ποιο το συνολικό ύψος του οικονομικού οφέλους για το ελληνικό Δημόσιο από αυτές τις ενέργειες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου