Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Αλλαγές στα Πρατήρια Υγρών Καυσίμων

Από το energia.gr
Έως την 1η Μαρτίου 2019 έχουν χρονικό περιθώριο τα πρατήρια υγρών καυσίμων που πωλούν και υγραέριο κίνησης, για να συνδέσουν τις ταμειακές μηχανές τους με τις αντλίες διάθεσης υγραερίου κίνησης ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου, προκειμένου για την έκδοση των αποδείξεων.

Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, το μέτρο εφαρμόζεται υποχρεωτικά..
από τα πρατήρια καυσίμων που διαθέτουν υγραέριο κίνησης, ή πεπιεσμένο φυσικό αέριο προς πώληση, μέσω αντλίας, είτε πρόκειται για αμιγώς πρατήρια υγραερίου, ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου, είτε για μικτά πρατήρια καυσίμων.

Τα πρατήρια εκδίδουν τα στοιχεία λιανικής πώλησης, τα τιμολόγια και τα παραστατικά διακίνησης υποχρεωτικά με τη χρήση φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού (Φ.Η.Μ.), συνδεδεμένου με την αντλία διάθεσης υγραερίου, ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου, άμεσα, όπου απαιτείται, με την ολοκλήρωση κάθε παράδοσης αυτών από την αντλία διάθεσης.

Οι εκμεταλλευτές πρατηρίων καυσίμων, που χρησιμοποιούν ήδη φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό, για την έκδοση των παραστατικών πωλήσεων (όπως μικτά πρατήρια), θα μπορούν να εκδίδουν και τα στοιχεία λιανικής πώλησης υγραερίου κίνησης ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου με τη χρήση του ίδιου φορολογικού μηχανισμού, εφόσον αυτός διασυνδεθεί με την αντλία διάθεσης υγραερίου ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου.

Σημειώνεται πως οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εμπορία καυσίμων μέσω πρατηρίων, την πώληση πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και την προμήθεια υγραερίου ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου σε πρατήρια, υποχρεούνται ήδη να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά τα δεδομένα από τα παραστατικά των πωλήσεών τους με τη χρήση ταμειακής μηχανής, συμπεριλαμβανομένων των ποσοτήτων καυσίμων που πωλούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου