Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Οι Εξαγωγές Πετρελαίου της Βενεζουέλας μειώνονται απότομα στο πλαίσιο των κυρώσεων των ΗΠΑ

Από το sputniknews.gr
Η κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα από τη δραστική συρρίκνωση των εξαγωγών πετρελαίου της χώρας, εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων καθώς και της κλιμακούμενης πολιτικής κρίσης.

Οι εξαγωγές πετρελαίου της Βενεζουέλας μειώνονται σημαντικά εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων στον κρατικό ενεργειακό..
κολοσσό της Βενεζουέλας PDVSA καθώς και την αυξανόμενη πολιτική κρίση στη χώρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, που παραθέτουν πηγές εξοικειωμένες με το θέμα.

Αναμφισβήτητα, μια τέτοια συρρίκνωση προκαλεί αναταραχή στην παγκόσμια αγορά ενέργειας, καθώς η Βενεζουέλα είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο. Οι εξαγωγές πετρελαίου βρίσκονται σήμερα αρκετά κάτω από το 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, το οποίο συνιστά μείωση περισσότερο από 10 τοις εκατό από το Δεκέμβριο και λίγο λιγότερο από το μισό σε σχέση με την παραγωγή πετρελαίου της Βενεζουέλας πριν από 18 μήνες, ανέφερε η εφημερίδα Wall Street Journal.

Οι εξαγωγές μειώνονται εξαιτίας των προσπαθειών της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο για την εξεύρεση αγοραστών πετρελαίου, καθώς απαιτεί προκαταβολή για τις αποστολές, τη μαζική έξοδο των εργαζομένων απο τη βιομηχανία αυτή και τέλος την έλλειψη εισαγόμενων επεξεργασμένων προϊόντων πετρελαίου, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Αυτό είναι μια απόλυτη καταστροφή… Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας τρόπος να μεταφέρουμε το πετρέλαιο», δήλωσε ο Λούις Ερνάντεζ, επικεφαλής της ένωσης πετρελαίου της Βενεζουέλας, όπως ανέφερε η εφημερίδα.

Τα πετρελαιοφόρα που συνδέονται με τον ρωσικό ενεργειακό γίγαντα Lukoil και την αμερικανική εταιρεία των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων, έχουν καθυστερήσει ή επανακατευθυνθεί σε άλλους προορισμούς τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των προβλημάτων πληρωμών με το Καράκας, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάσχεσαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της PDVSA στη δικαιοδοσία τους και επέβαλαν απαγόρευση συναλλαγών με την εταιρεία. Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι, μπλοκάροντας τα περιουσιακά στοιχεία της PDVSA, οι Ηνωμένες Πολιτείες φροντίζουν για το συμφέρον του λαού της Βενεζουέλας και προστατεύουν επίσης τη δική τους αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου