Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

ΗΠΑ: Καθαρός εξαγωγέας ενέργειας για πρώτη φορά μετά από 67 χρόνια;

Από το naftikachronika.gr
Oι ΗΠΑ αναμένεται να αποτελέσουν καθαρό εξαγωγέα ενέργειας το 2020, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας της χώρας που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα η ραγδαία αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου και σχιστολιθικού πετρελαίου θα έχει σαν αποτέλεσμα οι ΗΠΑ το επόμενο έτος να εξαγάγουν περισσότερη ενέργεια απ’ ότι εισαγάγουν, κάτι το οποίο έχει..
να συμβεί από το 1953. Όπως σημείωσε ο Michael Tran, διευθυντής παγκόσμιας ενεργειακής στρατηγικής της RBC Capital Markets, στο CNN η εξέλιξη αυτή είναι άκρως θετική καθώς οι ΗΠΑ εξαρτώνται λιγότερο πλέον από τις εισαγωγές αργού πετρελαίου.

Να σημειωθεί ότι το παγκόσμιο ενεργειακό τοπίο άλλαξε άρδην από το 2015, όταν και άρθηκε η απαγόρευση εξαγωγών πετρελαίου από τις ΗΠΑ. Τέλος υπενθυμίζεται ότι η μηνιαία παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ ξεπέρασε αυτή της Ρωσίας το 2018 ενώ σύμφωνα με την ΕΙΑ, η αμερικανική παραγωγή θα εξακολουθεί να σπάει κάθε ρεκόρ έως το 2027 και υπερβαίνοντας τα 14 εκατ. βαρέλια/ημέρα έως το 2040.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου