Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Μία ακόμη μεγάλη ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου από την Total στη Βόρεια Θάλασσα

Από το energypress.gr
Μετά την ανακάλυψη του κοιτάσματος Glendronach τον Σεπτέμβριο του 2018, η Total ανακοίνωσε μια νέα σημαντική ανακάλυψη στα θαλάσσια ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου στη Βόρεια Θάλασσα, στην περιοχή Central Graben.

Η γεώτρηση έφτασε σε βάθος 5.056 μέτρων ανακαλύπτοντας στήλη 37 μέτρων με καθαρό φυσικό αέριο και συμπυκνωμένα προϊόντα σε μια υψηλής ποιότητας..
δεξαμενή Upper Jurassic με εξαιρετικές ιδιότητες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, οι ανακτήσιμες ποσότητες ανέρχονται περίπου στα 250 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, ενώ προβλέπεται να διεξαχθούν πρόσθετες εξορυκτικές εργασίες και δοκιμές για την ακριβή εκτίμηση των πόρων και της παραγωγικότητας της δεξαμενής.

«Μετά την πρόσφατη ανακάλυψη του Glendronach, δυτικά του Shetland στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Glengorm αποτελεί μια ακόμη επιτυχία για την Total στην Βόρεια Θάλασσα, με τα αποτελέσματα να υπερβαίνουν των προσδοκιών, έχοντας υψηλή απόδοση συμπυκνωμάτων εκτός από το φυσικό αέριο»,  δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Kevin McLachlan, αντιπρόεδρος του τμήματος εξερεύνησης της γαλλικής εταιρείας.

Πρόσθεσε ακόμη, πως «Η ισχυρή μας παρουσία στην περιοχή θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε τις υπάρχουσες υποδομές που βρίσκονται κοντά και να βελτιστοποιήσουμε την ανάπτυξη του κοιτάσματος. Τo Glengorm είναι μια ακόμη επιτυχία που αποδεικνύει την ικανότητά μας να δημιουργούμε αξία σε ένα ώριμο περιβάλλον χάρη στην βαθιά γνώση που έχουμε για την περιοχή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου