Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΕΕΠ

         
             
                    ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ∆ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΛΠΕ
                               ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟ∆ΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ∆ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Το Σωµατείο µας, µε την ενεργή συµµετοχή και την έµπρακτη στήριξη των εργαζοµένων - µελών του και τη συνεπή αγωνιστική στάση του συνόλου των µελών της διοίκησής του, πλησιάζει σε ιστορικούς στόχους για τον κλάδο µας.

Την Πέμπτη 03.01.2019 υπογράφηκε µεταξύ του Σωµατείου µας και της διοίκησης των ΕΛΠΕ η «Συµφωνία Μεταξύ των Κοινωνικών Εταίρων για τη Ρύθµιση των Συνταξιοδοτικών Θεµάτων των Εργαζοµένων στις Ελληνικές Επιχειρήσεις Εξόρυξης και ∆ιύλισης Υδρογονανθράκων», µε την οποία τίθενται οι βάσεις για τη ριζική..
µεταβολή των συνταξιοδοτικών ρυθµίσεων που µας αφορούν, µε στόχο τη σηµαντική µείωση των ορίων συνταξιοδότησής µας.

Ένα ζήτηµα θεµελιώδους σηµασίας, όχι µόνο για τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώµατα καθενός και καθεµίας από εµάς, αλλά και για την υγεία και την ποιότητα ζωής µας, τίθεται πλέον ευθέως, άµεσα και δυναµικά.

Με τη Συµφωνία αυτή, συµφωνήσαµε µε τη διοίκηση των ΕΛΠΕ ότι θα θέσουµε και θα υποστηρίξουµε από κοινού, το Σωµατείο µας και τα ΕΛΠΕ, στα αρµόδια όργανα της Πολιτείας κοινό µας αίτηµα για νοµοθετική ρύθµιση µε την οποία να µειώνονται σηµαντικά τα όρια συνταξιοδότησης των εργαζοµένων στις µονάδες εξόρυξης και διύλισης πετρελαίου, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που παρέχεται από το θεσµικό και νοµικό πλαίσιο της Ελλάδας και τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης. Οι σχετικές προπαρασκευαστικές ενέργειες ξεκινούν άµεσα και τους αµέσως επόµενους µήνες, θα λάβουν χώρα οι κοινές µας ενέργειες µε τα ΕΛΠΕ έναντι των αρµοδίων οργάνων της Πολιτείας.

Ενδέχεται δε, το αµέσως προσεχές διάστηµα να προσυπογραφεί η Συµφωνία αυτή και από άλλους συνδικαλιστικούς φορείς που συντάσσονται µαζί µας στη σπουδαία αυτή προσπάθεια, καθώς και από άλλες επιχειρήσεις µε µονάδες εξόρυξης και διύλισης πετρελαίου και να λάβει ακόµη ευρύτερη έκταση και στήριξη.

Εγγυηµένα αποτελέσµατα σε έναν αγώνα που τώρα αρχίζει δεν υπάρχουν, αυτό το αντιλαµβάνεται ο καθένας και η καθεµία από εµάς. Όµως, η αρχή είναι το ήµισυ του παντός.

Ειδικά, όταν υπάρχει από την πρώτη στιγµή δέσµευση για άµεσες και αποτελεσµατικές ενέργειες. Εξαίρουµε τη θετική στάση και στήριξη της διοίκησης των ΕΛΠΕ, που χωρίς περιστροφές τέθηκε µε θάρρος και αποφασιστικότητα στο πλευρό µας.

Μαζί θα προχωρήσουµε εποµένως στον αγώνα αυτό, αποβλέποντας στο υπέρτερο συµφέρον των εργαζοµένων των ΕΛΠΕ. ∆εν αµφιβάλλουµε, ασφαλώς, ότι θα αντιµετωπίσουµε δυσχέρειες. Για τον λόγο αυτό, η διαµόρφωση ενιαίου µετώπου στο θεµελιώδες ζήτηµα των συνταξιοδοτικών µας δικαιωµάτων, µεταξύ εργαζοµένων και διοίκησης ΕΛΠΕ, είναι εξαιρετικά σηµαντική και ως τέτοια τη χαιρετίζουµε.

Σύµµαχος µας σε αυτό τον Αγώνα δεν θα µπορούσε να µην ήταν η τριτοβάθµια συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας η ΓΣΕΕ, που θα µας παρέχει ενηµέρωση και πληροφόρηση µε τους φορείς που συνεργάζεται σε Ευρωπαϊκό και Ελληνικό επίπεδο.

Το Σωµατείο µας, µε τη δύναµη που αντλεί από τη συµµετοχή και στήριξη καθενός και καθεµίας από εµάς, θα απαιτήσει και διεκδικήσει δυναµικά έναντι της Πολιτείας τη διόρθωση των αδικιών που µας έχουν γίνει και την αποκατάσταση των συνταξιοδοτικών µας δικαιωµάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου