Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Ρεκόρ στην Νορβηγία - Ανάθεσε 83 άδειες εξερεύνησης για πετρέλαιο

Από το worldenergynews.gr
Η Νορβηγία ανέθεσε 83 άδειες, αριθμός – ρεκόρ, για την εξερεύνηση πετρελαίου σε ώριμες περιοχές της υφαλοκρηπίδας της Νορβηγίας, ένδειξη  του συνεχούς ενδιαφέροντος ενεργειακών εταιρειών για τον πετρελαϊκό τομέα της χώρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας Τρίτη 15/1/2019.

Η έλλειψη μεγάλων ανακαλύψεων στην υφαλοκρηπίδα προκάλεσε ανησυχίες ότι η κορυφαία βιομηχανία της Νορβηγίας, η οποία απασχολεί ..
περίπου 170.000 εργαζόμενους άμεσα και έμμεσα, θα μπορούσε να περιέλθει σε πτωτική πορεία.

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι η προσφορά περισσότερων αδειών θα μπορέσει να προκαλέσει περισσότερη δραστηριότητα.

"Αυτό είναι η μεγαλύτερη ανάθεση χορήγησης αδειών στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα. Πενήντα τρία χρόνια μετά τον πρώτο γύρο αδειοδότησης, αυτό το νέο ρεκόρ επιβεβαιώνει την πίστη της βιομηχανίας στη συνεχιζόμενη δημιουργία αξίας και δραστηριότητα στη Νορβηγία ", δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου και ενέργειας Kjell-Boerge Freiberg.

Συνολικά, 38 εταιρείες πετρελαίου υπέβαλαν προσφορές για περιοχές ανοικτής θάλασσας της Νορβηγίας στο λεγόμενο γύρο παραχώρησης αδειών (APA) πριν από την προθεσμία υποβολής αιτήσεων του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Δυτικής Ευρώπης αναμένεται να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου φέτος στο χαμηλότερο επίπεδο σε τρεις δεκαετίες, πριν ανακάμψει το επόμενο έτος.

Η κυβέρνηση χορήγησε 37 άδειες στη Βόρειο Θάλασσα, 32 στη Νορβηγική θάλασσα και 14 στη θάλασσα του Μπάρεντς σε περιοχές κοντά στις υπάρχουσες ανακαλύψεις. 

Η νορβηγική κρατική επιχείρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου Equinor έλαβε την πλειοψηφία, με 13 άδειες. Η Aker BP έλαβε 11, ενώ η σουηδική Lundin 9.

Η ΝΝΟ της Νορβηγίας και η Faroe Petroleum της Βρετανίας ανέλαβαν μαζί 9. 

Η DNO από την Μέση Ανατολή, επέστρεψε στη Βόρεια Θάλασσα, πρόσφατα κέρδισε πρόσφατα μια άδεια στα Faroe.

Η DEA και η Wintershall, οι οποίες συμφώνησαν να συγχωνευθούν, έλαβαν πέντε άδειες.

Στις  εταιρείες που έλαβαν συμμετοχές και μερίδια στις άδειες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Total, Shell και ConocoPhillips, καθώς και τη νορβηγική θυγατρική της Eni, Vaar Energy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου