Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Oil majors: Υπό πίεση οι οικονομικές επιδόσεις

Από το naftikachronika.gr
Σε κλίμα έντονης γεωπολιτικής αβεβαιότητας και ανησυχιών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, που συμπαρασύρουν την παγκόσμια αγορά πετρελαίου, πετρελαϊκοί κολοσσοί δημοσιοποιούν τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο, τα οποία, αν μη τι άλλο, παρουσιάζουν εξαιρετικό..
ενδιαφέρον.

Shell

Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα οποία τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 15%, στα $4,8 δις, καθώς οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου παρουσίασαν σημαντική πτώση το Q3. Εντούτοις, τα μειωμένα κέρδη της εταιρείας ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, που είχαν θέσει χαμηλότερα τον πήχη, στα $3,9 δις.

ExxonMobil

Οι χαμηλότερες τιμές μαύρου χρυσού φαίνεται πως επηρέασαν αρνητικά και την κερδοφορία του αμερικανικού κολοσσού ExxonMobil. Ειδικότερα, τα κέρδη της ExxonMobil το γ΄ τρίμηνο άγγιξαν τα $3,17 δις ή $0,75/μετοχή έναντι $6,24 δις το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Να σημειωθεί ότι σημαντικός αριθμός αναλυτών της Wall Street έβλεπαν κερδοφορία $0,69/μετοχή για την ExxonMobil.

Chevron

Tην Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, η Chevron ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα, τα οποία κινήθηκαν χαμηλότερα του αναμενομένου. Πιο συγκεκριμένα, η πτώση στις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου αντιστάθμισε την αυξημένη παραγωγή του αμερικανικού κολοσσού, με αποτέλεσμα τα κέρδη του να μειωθούν κατά 36%, στα $2,6 δις, έναντι $4 δις το Q3 του 2018. Από την άλλη, τα έσοδα της Chevron άγγιξαν τα $36,12 δις έναντι $44 δις το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι αλλά και εκτιμήσεων της Refinitiv για έσοδα $37,69 δις.

BP

Τη μεγαλύτερη πτώση κερδών σημείωσε η BP, κυρίως λόγω της κάμψης των τιμών πετρελαίου κατά 17%, της μείωσης της πετρελαϊκής παραγωγής της, αλλά και μιας τεράστιας αποεπένδυσης ύψους $2,6 δις, στην οποία προέβη πρόσφατα. Συνεπώς, τα κέρδη της BP κατέγραψαν βουτιά 40%, στα $2,3 δις, αριθμός που ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν κερδοφορία για την BP περί τα $1,73 δις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου