Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ΓΣΕΕ για εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ: Να αποδοθούν εδώ και τώρα ευθύνες

Από το newsbeast.gr
Τη θλίψη και την οργή της για το νέο εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ εκφράζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), με ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Μέσα σε ένα πεντάμηνο και δεύτερος εργαζόμενος χάνει τη ζωή του εν ώρα δουλειάς στο συγκεκριμένο..
εργοστάσιο. Ο 55χρονος μεταλλεργάτης, πατέρας τριών παιδιών, βρήκε τραγικό θάνατο σήμερα το πρωί από έκρηξη στην αίθουσα χαλυβουργίας της ΛΑΡΚΟ, με τα ερωτήματα για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο να παραμένουν πολλά και αναπάντητα. Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι ο τομέας ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ χρειάζεται επανεξέταση και αυστηροποίηση» επισημαίνει η ΓΣΕΕ. Η Συνομοσπονδία σημείωσε ότι είναι αδιανόητο να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές στους χώρους εργασίας χωρίς σχεδόν ποτέ να αποδίδονται ευθύνες.

«Και όλα αυτά, μάλιστα, όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν κρούσει κατ' επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου και έχουν κάνει λόγο για έλλειψη μέτρων ατομικής προστασίας και κακή συντήρηση των μηχανημάτων και των αυτοματισμών ασφαλείας» υπογραμμίζει η Συνομοσπονδία.

Όπως προσθέτει, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και απαιτεί από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να εξετάσουν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος, να αποδοθούν εδώ και τώρα ευθύνες, όπου και σε όποιους αναλογούν και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, «ώστε να μη θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου