Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πραγµατοποιήθηκε την Παρασκευή 19/07/19 στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ το τακτικό ∆Σ. Τα θέµατα που συζητήθηκαν ήταν :


• Ιδιωτικοποίηση : επαναδιατυπώθηκε για πολλοστή φορά η αντίθεση του Σωµατείου µας σε κάθε προσπάθεια ξεπουλήµατος του Οµίλου από όποιον υπουργό και από όποια κυβέρνηση και αν προέρχεται. Από την πρώτη στιγµή που κηρύχθηκε άγονος ο διαγωνισµός, καλέσαµε άπαντες σε εγρήγορση διότι είµαστε σίγουροι ότι θα ξαναζήσουµε το ίδιο σενάριο. Άλλωστε ο νέος Πρωθυπουργός προανήγγειλε την Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, στις προγραµµατικές του δηλώσεις στη Βουλή.
∆εν εφησυχάζουµε, παρακολουθούµε στενά τις εξελίξεις και θα παρέµβουµε δυναµικά όπου κριθεί.

• Συνταξιοδοτικό – Ασφαλιστικό : ενηµερώθηκε το ∆Σ, για την πορεία σύνταξης της πρότασης η οποία θα έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Αυγούστου και τα αποτελέσµατά της θα ανακοινωθούν στο επόµενο ∆Σ, όπου θα προχωρήσουµε στις περαιτέρω ενέργειες µας.

• Αναγνώριση Πτυχίων εργαζοµένων : ∆ηµιουργεί εύλογους προβληµατισµούς η αντιµετώπιση συναδέλφων µε τα ίδια τυπικά προσόντα, διότι διαχωρίζονται ανάλογα µε το χρόνο κτήσης του πτυχίου τους. Σε αυτό το πρόβληµα ετών πρέπει επιτέλους να δοθεί λύση και γι΄ αυτό θα προχωρήσουµε σε όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις ώστε µέσα από τη νέα ΕΣΣΕ να επιλυθεί οριστικά το ζήτηµα.

• Κάλυψη θέσεων Εργοδηγών στις Μονάδες Μετατροπής ΒΕΑ : Είναι γεγονός ότι δεν υπήρξε ο σωστός προγραµµατισµός από πλευράς Εταιρείας για την κάλυψη των θέσεων των Εργοδηγών που αποχώρησαν. Σαν Σωµατείο πιέσαµε από την πρώτη στιγµή τη ∆ιοίκηση της Εταιρείας έτσι ώστε να καλυφθούν οι θέσεις εντός του µηνός µε σύγκληση του Υπηρεσιακού Συµβουλίου. Επίσης καλέσαµε
τη ∆ιοίκηση ώστε τα Υπηρεσιακά Συµβούλια να πραγµατοποιούνται σε τακτικότερο χρόνο για την αποφυγή παρόµοιων φαινοµένων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου