Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξες πετρελαίου - Εβδομαδιαία άνοδος πάνω από 9% στα συμβόλαια του αργού

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ενέργειας αύξησαν τον αριθμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που λειτουργού για πρώτη φορά  μετά από τρεις εβδομάδες, καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης  αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν πάνω από 9% αυτή την εβδομάδα.

Η μεγάλη πτώση των τιμών κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δύο μηνών, ανάγκασε τους αναλυτές  να μειώσουν..
τις προβλέψεις για τις μετρήσεις για το 2019 και το 2020.

Οι εταιρείες πρόσθεσαν μια εξέδρα πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 21 Ιουνίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 789, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes που δημοσιοποίησε την Παρασκευή 21/6/2019.

Αυτό συγκρίνεται με τις 862 εγκαταστάσεις που λειτουργούσαν κατά την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο.

Η μέτρηση του εξοπλισμού, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε τους τελευταίους έξι μήνες, καθώς οι ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής μείωσαν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις, καθώς εστιάζουν περισσότερο στην αύξηση των κερδών αντί στην αύξηση της παραγωγής.

Τα αμερικανικά συμβόλαια για το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύθηκαν περίπου 57 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή, αυξάνοντας το συμβόλαιο πάνω από 9% για την εβδομάδα λόγω φόβων ότι μια στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν θα μπορούσε να διαταράξει ροές από τη Μέση Ανατολή.

Τα μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύονταν περίπου 57 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του 2019 και 55 δολάρια για το 2020.Πριν από αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, τα συμβόλαια πετρελαίου των ΗΠΑ είχαν μειωθεί περίπου κατά 20% από πεντάμηνο υψηλό στα 75,60 δολαρίων το βαρέλι στα τέλη Απριλίου. Τα συμβόλαια φυσικού αερίου των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, διαπραγματεύονταν σε χαμηλό τριετίας από τα τέλη Μαΐου.

Τιμές 

Τα συμβόλαια αυξήθηκαν κατά 1% την Παρασκευή, με το αργό πετρέλαιο στις ΗΠΑ να ξεπερνά το 9% την εβδομάδα και το παγκόσμιο δείκτη αναφοράς Brent να κερδίζει 5%, από  τους  φόβους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να επιτεθούν στο Ιράν και να διαταράξουν τις ροές της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή.
Τα συμβόλαια βενζίνης των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, σημείωσαν άνοδο 4% μετά από τεράστια πυρκαγιά στο διυλιστήριο Philadelphia Energy Solutions στη Φιλαδέλφεια, το μεγαλύτερο στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent αυξήθηκαν κατά 69 σεντς, ή 1,1%, στα 65,14 δολ. το βαρέλι, ενώ η West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησε 0,6% στα 57,43 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου