Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Ετσι θα γίνει η κατανομή προσωπικού στη ΔΕΠΑ: Πάνω από 100 άτομα στην Εμπορία, 60-70 στις Υποδομές - Το Μάϊο η προκήρυξη του διαγωνισμού

Από το energypress.gr
Στην Εμπορία φαίνεται ότι θα κατευθυνθεί η πλειοψηφία των εργαζομένων της ΔΕΠΑ, τόσο από τους μόνιμους όσο και από τους εργολαβικούς, καθώς κρίνεται ότι ακριβώς επειδή θα είναι εκτεθειμένη στον ανταγωνισμό, θα έχει και μεγαλύτερες ανάγκες σε προσωπικό έναντι εκείνης των Υποδομών.

Τα κριτήρια, οι ανάγκες στελέχωσης κάθε μιας από τις δύο νέες εταιρείες, καθώς και η αντίστοιχη ανάλυση του συμβούλου..
για τη διαδικασία της διάσπασης, πρόκειται να συζητηθούν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΠΑ. Στην ουσία σήμερα απλώς θα υπάρξει ενημέρωση για το πλάνο, το οποίο και θα εγκριθεί στο επόμενο Δ.Σ αυτό της Μ.Τρίτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του "Energypress", το σχέδιο προβλέπει ότι τη ΔΕΠΑ Εμπορίας θα στελεχώσουν πάνω από 100 άτομα, και τη ΔΕΠΑ Υποδομών τα υπόλοιπα 60-70.

Στην πράξη, η "άσκηση" δεν θα αφορά μόνο τους 48 μονίμους της ΔΕΠΑ, αλλά και τους 140 εργολαβικούς, που φαίνεται ότι θα προσληφθούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία, από τις δύο νέες θυγατρικές. Το σύνολο αυτό των 188 εργαζομένων, θα κατανεμηθεί, όπως όλα δείχνουν, σε μια λογική του τύπου 60%-40% υπερ της εμπορίας.

Αν και η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού πιέζει προκειμένου να μετακινηθεί στις υποδομές, ακριβώς επειδή αυτές θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο, φαίνεται ότι προκρίνεται η ιδέα το βάρος να δοθεί στην εμπορική δραστηριότητα.

Οι εργολαβικοί

Η κατανομή του προσωπικού "ξαναγράφει" και τα χρονοδιαγράμματα για τη προκήρυξη του διαγωνισμού πώλησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας, τα οποία τοποθετούνται από το ΤΑΙΠΕΔ κάπου μέσα στο Μάιο. Σύμφωνα με κύκλους του Ταμείου, πρώτα πρέπει να κλείσει το θέμα στελέχωσης των δύο εταιρειών, τόσο με τους μόνιμους όσο και τους εργολαβικούς, και όταν αυτό συμβεί, τότε θα οριστεί και η ημερομηνία για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Σημειωτέον ότι οι 140 εργολαβικοί θα προσληφθούν από τις νέες θυγατρικές της ΔΕΠΑ, και με διαδικασία εκτός ΑΣΕΠ, με τον κόσμο να μοιράζεται στην "Φυσικόν Αέριο Αττικής", την ΕΔΑ, και την ΔΕΔΑ. Τα Δ.Σ. δηλαδή των εταιρειών αυτών θα πρέπει να εγκρίνουν τις σχετικές προσλήψεις.

Το πλάνο διάρθρωσης του προσωπικού, όπως και το λογιστικό σχέδιο διάσπασης της ΔΕΠΑ πρέπει να έχουν κλείσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, προκειμένου το split να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Μαίου.

Δύο μισθολογικές ταχύτητες

Εδώ ένα θέμα που προκαλεί ανησυχία, αφορά στις δύο μισθολογικές ταχύτητες που δημιουργούνται εντός των ίδιων των νέων εταιρειών. Στη ΔΕΠΑ Εμπορίας θα συνυπάρχουν οι σημερινοί εργαζόμενοι της δημόσιας επιχείρησης αερίου, των οποίων οι απολαβές υπάγονται στο πλαφόν των 4.631 ευρώ μεικτά, με εκείνους της "Φυσικόν Αέριο Αττικής", που επειδή προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, ο νόμος διάσπασης της εταιρείας, τους εξαίρεσε από το πλαφόν.

Οι δύο αυτές μισθολογικές ταχυτητές ενδεχομένως να δημιουργήσουν ζητήματα μέσα στη νέα εταιρεία, τα οποία θα κληθεί να επιλύσει ο νέος στρατηγικός επενδυτής, όταν φυσικά και όποτε ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός.

Σημειωτέον ότι σήμερα το κόστος μισθοδοσίας και για τα 188 άτομα που απασχολούνται στη ΔΕΠΑ, είτε ως μόνιμοι, είτε ως εργολαβικοί, κυμαίνεται στα 10 εκατ. ευρώ μεικτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου