Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Πράσινο φως για ένα ακόμη ενεργειακό κοίτασμα στον Αρκτικό Ωκεανό

Από το naftikachronika.gr
O πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι εργασίες στο ενεργειακό κοίτασμα Kharasaveyskoye, το οποίο βρίσκεται στην χερσόνησο Yamal, στον Αρκτικό ωκεανό.

Το εν λόγω κοίτασμα, το οποίο είναι εν μέρει χερσαίο και εν μέρει υποθαλάσσιο, στην Θάλασσα του Κάρα, εκτιμάται ότι έχει ενεργειακά...
αποθέματα της τάξης των 2 τρις κ.μ. Η παραγωγή φυσικού αερίου από το κοίτασμα Kharasaveyskoye αναμένεται να ξεκινήσει το 2023, με την ετήσια παραγωγή του να εκτιμάται στα 32 δις κ.μ.

Προκειμένου να πραγματοποιείται η μεταφορά του παραγόμενου φυσικού αερίου από το εν λόγω κοίτασμα, πρόκειται να κατασκευαστεί ένας αγωγός 106 χλμ. ο οποίος θα συνδέει το κοίτασμα Kharasaveyskoye με το κοίτασμα Bovanenkovskoye.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας επεσήμανε ότι γίνονται σημαντικά βήματα για την ολική ανάπτυξη της χερσονήσου Yamal και την ανάδειξή του ως ενός σύγχρονου και δυναμικού κέντρου παραγωγής και επεξεργασίας φυσικού αερίου.

Μέχρι το 2030 υπολογίζεται ότι περίπου 310- 360 δις κ.μ. φυσικού αερίου θα παράγονται στην χερσόνησο Yamal για εγχώρια κατανάλωση και για εξαγωγές μέσω των αγωγών Nord Stream 1 και Nord Stream 2.

Τα συνολικά ενεργειακά αποθέματα της χερσονήσου Yamal εκτιμώνται σε άνω των 16 τρις κ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου