Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου - Εβδομαδιαία κέρδη 3% για το αργό

Από το worldenergynews.gr
Oι αμερικανικές ενεργειακές εταιρίες μείωσαν, αυτή την εβδομάδα, τον αριθμό των εξέδρων εξόρυξης πετρελαίου που λειτουργούν, για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες μετά την άνοδο της παραγωγής αργού σε παγκόσμιο επίπεδο, αυξάνοντας τις εξαγωγές σε  επίπεδα ρεκόρ και τα αποθέματα στα υψηλότερα τους επίπεδα σε διάστημα ενός έτους.

Συγκεκριμένα οι πλατφόρμες..
μειώθηκαν κατά τέσσερις την εβδομάδα έως τις 22 Φεβρουαρίου, μειώνοντας το συνολικό αριθμό σε 853, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η  Baker Hughes την Παρασκευή 22/2/2019.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο αριθμός μειώθηκε κατά 9. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι ενεργειακές επιχειρήσεις αφαίρεσαν τις εξέδρες για τρεις συνεχόμενους μήνες από τον Οκτώβριο του 2017. Ο αριθμός των δοκιμών μειώθηκε κατά δύο το Δεκέμβριο και 23 τον Ιανουάριο.

Η καταμέτρηση των εξέδρων στις ΗΠΑ, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, εξακολουθεί να είναι υψηλότερος από ό, τι πριν από ένα χρόνο, όταν ενεργοποιήθηκαν 799 εγκαταστάσεις, αφού οι εταιρείες ενέργειας αύξησαν τις δαπάνες τους το 2018 για να επωφεληθούν από τις υψηλότερες τιμές το ίδιο έτος.

Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ από επτά σημαντικούς σχηματισμούς σχιστόλιθου αναμένεται να αυξηθεί κατά 84.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Μάρτιο σημειώνοντας ρεκόρ περίπου 8,4 εκατομμυρίων bpd, σύμφωνα με αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών για την Ενέργεια ΕΙΑ.

Η επανάσταση του σχιστόλιθου βοήθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να κατακτήσουν την θέση του μεγαλύτερου παραγωγού αργού πετρελαίου παγκοσμίως, ξεπερνώντας τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία.

Η συνολική παραγωγή αργού ανέβηκε σε εβδομαδιαίο ρεκόρ 12 εκατομμυρίων bpd, σύμφωνα με την EIA, κυρίως λόγω των αυξήσεων στο Permian, το μεγαλύτερο πεδίο στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Bakken στη Βόρεια Ντακότα. Τα αποθέματα αργού έχουν φθάσει για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2017 και οι εξαγωγές σημείωσαν νέα υψηλά .

Ωστόσο, το 2019, αρκετές εταιρείες εξόρυξης δήλωσαν ότι σκοπεύουν να απομακρύνουν τις εξέδρες  γεγονός που οφείλεται εν μέρει στις προβλέψεις για χαμηλότερες τιμές αργού σε σύγκριση με πέρυσι.

Περισσότερο από το ήμισυ των συνολικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ  βρίσκονται στην Permian, όπου οι ενεργές μονάδες παρέμειναν αμετάβλητες μετά την πτώση της περασμένης εβδομάδας σε 473, το χαμηλότερο επίπεδο  από τον Ιούνιο.

Η εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ, Cowen & Co, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι πρώτες ενδείξεις από τις εταιρείες ερευνών και παραγωγής (E & P) που επισημαίνουν δείχνουν μείωση κατά 6% των κεφαλαιουχικών δαπανών για γεωτρήσεις και ολοκλήρωση το 2019.

Σύμφωνα με την Cowen οι εταιρείες της E & P δαπάνησαν περίπου 93,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.

Υπήρχαν 1.047 μονάδες πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνταν στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τηνBaker Hughes. Οι περισσότερες εξέδρες παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου