Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Ολλανδία: Mείωση 75% στην παραγωγή του μεγαλύτερου πεδίου φυσικού αερίου της Ευρώπης έως το 2023

Από το worldenergynews.gr
Η παραγωγή φυσικού αερίου στην σεισμογενή περιοχή Groningen θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 75% τα επόμενα πέντε χρόνια, ενόψει του προβλεπόμενου τερματισμού της εξόρυξης.

Η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε φέτος, να διακόψει το 2030 το μεγαλύτερο πεδίο φυσικού αερίου της Ευρώπης, επειδή δεκαετίες εξόρυξης είχαν..
προκαλέσει δεκάδες σεισμούς κάθε χρόνο, καταστρέφοντας χιλιάδες σπίτια και κτίρια.

Η παραγωγή θα μειωθεί λιγότερο από 5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως από το 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση της ολλανδικής κυβέρνησης στις αρχές του μήνα, καθώς τα μέτρα για τη μείωση της ζήτησης αερίου Groningen λειτουργούν καλύτερα από ό, τι είχαν προγραμματιστεί.

«Είμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Eric Wiebes. «Το τέλος της παραγωγής φυσικού αερίου στο Groningen είναι στο προσκήνιο.»

Η παραγωγή προβλέπεται να μειωθεί στα 19,4 bcm το έτος που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, ενώ ήδη είναι κάτω από το 65% από το υψηλό των 54 δισ. το 2013.

Για να μειωθεί η παραγωγή, οι εννέα μεγαλύτεροι βιομηχανικοί χρήστες αερίου του Groningen  που χρησιμοποιούν τουλάχιστον 100 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, θα υποχρεωθούν να στραφούν σε άλλες πηγές ενέργειας έως το 2022, δήλωσε ο Wiebes.

Η ζήτηση φυσικού αερίου στο Groningen θα μειωθεί επίσης με την δημιουργία πρόσθετης δυναμικότητας από  τη μετατροπή του αερίου υψηλής θερμιδικής αξίας σε αέριο χαμηλών θερμίδων που απαιτείται για το ολλανδικό δίκτυο και τη μείωση των εξαγωγών προς τη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου