Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Baker Hughes: Αύξηση στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μετά από τρεις εβδομάδες

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές εταιρίες ενέργειας πρόσθεσαν για πρώτη φορά πετρελαιοπαραγωγές εγκαταστάσεις τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, παρά την απότομη πτώση των τιμών του αργού στο χαμηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2017.

Συγκεκριμένα πρόσθεσαν 10 πετρελαιοφόρα σκάφη την εβδομάδα έως τις 21 Δεκεμβρίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 883, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία ενέργειας της Baker Hughes της General Electric. Αυτή ήταν..
η μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση σε αριθμούς εξέδρας από τις αρχές Νοεμβρίου.

Περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των πετρελαϊκών εγκταστάσεων των ΗΠΑ βρίσκεται στη λεκάνη της Permian, τον μεγαλύτερο σχηματισμό πετρελαίου σχιστόλιθου της χώρας. Οι ενεργές μονάδες εκεί παρέμειναν σταθερές αυτήν την εβδομάδα σε 486, το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Οκτωβρίου.

Οι Drillers προσέθεσαν 2 εγκαταστάσεις στο σχιστολιθικό  πεδίο Niobrara στο Κολοράντο και το Γουαϊόμινγκ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 30, το υψηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2017, και τρεις εξέδρες στο Williston στη Βόρεια Ντακότα και τη Μοντάνα, ανεβάζοντας το σύνολο 
σε 56.

Η καταμέτρηση της εξέλιξης των Η.Π.Α., ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, είναι υψηλότερος από ό, τι πριν από ένα χρόνο, όταν δραστηριοποιούνταν 747 μονάδες.


Τα αμερικανικά συμβόλαια futures CLc1 διαπραγματεύθηκαν την Παρασκευή 21/12/2018 σε περίπου 46 δολ. το βαρέλι, μειωμένα κατά 10% την εβδομάδα, καθώς η παγκόσμια υπερπροσφορά απομάκρυνε τους αγοραστές λίγο πριν από το τέλος της χρονιάς. Νωρίτερα την Παρασκευή, η σύμβαση μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2017. 

Τα συμβόλαια διαπραγματεύθηκαν σε περίπου 49 δολάρια το βαρέλι για το 2019 και 50 δολάρια για το 2020.

Η εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Cowen & Co της Η.Π.Α. ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής (E & P) που παρακολουθεί δείχνει αύξηση 23% αυτό το έτος σε προγραμματισμένες κεφαλαιουχικές δαπάνες.

Η Cowen ανέφερε ότι οι  E & Ps που ακολουθεί αναμένεται να ξοδέψουν συνολικά τα 88,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018 σε σχέση με τις προβλεπόμενες δαπάνες ύψους 72,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017. 

Οι αναλυτές της Simmons & Co, εμπειρογνώμονες ενέργειας στην τράπεζα επενδύσεων των Ηνωμένων Πολιτειών Piper Jaffray, προβλέπουν αυτή τη βδομάδα ότι ο μέσος συνδυασμός εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου θα αυξηθεί από 876 το 2017 σε 1.031 το 2018, 1.092 το 2019 και 1.227 το 2020.

Σε ετήσια βάση ο συνολικός αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν κατά μέσο όρο 1.031. Οι περισσότερες εγκαταστάσεις παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου