Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Δικαιώματα της Qatar Petroleum για έρευνες πετρελαίου σε πεδία του Μεξικού

Από το worldenergynews.gr
Συμφωνία με την Eni συνήψε η Qatar Petroleum για την απόκτηση ποσοστού συμμετοχής 35% σε τρία παράκτια πεδία στο Μεξικό, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας την Κυριακή (16/12).

Ειδικότερα, η συμφωνία περιλαμβάνει τα πεδία Amoca, Mizton και Tecoalli που βρίσκονται στο Campeche Bay του Μεξικού.

Η συμφωνία υπόκειται σε συνήθεις κανονιστικές εγκρίσεις από..
την κυβέρνηση του Μεξικού. Μετά την έγκριση αυτή, τόσο η Eni όσο και η Qatar Petroleum θα κατέχουν από κοινού το 100% των δικαιωμάτων αυτών.

Η πλήρης παραγωγή πεδίου αναμένεται το 2021 μέσω μιας μονάδας παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης με δυνατότητα μετακίνησης με ημερήσια δυναμικότητα επεξεργασίας 90.000 βαρελιών.

Δύο πρόσθετες πλατφόρμες θα εγκατασταθούν στο πεδίο Amoca και στο πεδίο Tecoalli. Η έκταση εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε 2,1 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, το 90% των οποίων είναι πετρέλαιο.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο Saad Sherida Al-Kaabi, υπουργός Ενέργειας και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Qatar Petroleum, δήλωσε ότι η Qatar Petroleum προσβλέπει στη συνεργασία με την Eni για να αυξήσει την παραγωγή σε περίπου 90.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως 2021 με την πρώτη παραγωγή πετρελαίου να αναμένεται στα μέσα του 2019.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε αυτή τη συμφωνία, με τον εκτιμημένο εταίρο μας, Eni, να συμμετάσχουμε στην ανάπτυξη και παραγωγή πετρελαϊκών πεδίων στο Μεξικό, η οποία αποτελεί ακόμη ένα ορόσημο για την Qatar Petroleum καθώς ενισχύει το διεθνές της αποτύπωμα και επεκτείνει την παρουσία της στο Μεξικό»» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου