Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Napo — ασφάλεια με χαμόγελο

Από το osha.europa.eu
Ο Napo, ο ήρωας της σειράς κινουμένων σχεδίων, παρουσιάζει με εύθυμο προκαλούντα συζητήσεις τρόπο θέματα επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας (ΕΑΥ) και πρόληψης κινδύνων.

Ο Napo  ενσαρκώνει έναν τυπικό εργαζόμενο σε οποιονδήποτε κλάδο ή τομέα. Συχνά εκτίθεται σε συνήθεις κινδύνους και επικίνδυνες καταστάσεις στον χώρο εργασίας. Ωστόσο, συμμετέχει ενεργά στον εντοπισμό..
των κινδύνων και στην παροχή πρακτικών λύσεων.

Ο Napo έχει καταστεί ο κύριος πρεσβευτής των εκστρατειών του EU-OSHA «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας» και πολλές από τις ταινίες του συνδέονται με τις εν λόγω εκστρατείες ή τις υποστηρίζουν. Πραγματοποιεί επίσης ζωντανές εμφανίσεις κατά τη διάρκεια σημαντικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο των εκστρατειών.

Οι ταινίες του Napo

Μαζί με τους συναδέλφους του, ο Napo πρωταγωνιστεί σε μια σειρά από ταινίες χωρίς λόγια, οι οποίες επιτρέπουν σε όλους, ανεξαρτήτως υποβάθρου, πολιτισμικής ταυτότητας και ηλικίας, να κατανοήσουν το θέμα της εκάστοτε ταινίας και να ταυτιστούν με τον πρωταγωνιστή. Οι ταινίες αυτές καλύπτουν ευρύ φάσμα θεμάτων, π.χ.:

Εργασιακό άγχος και ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι: Ο Napo στην ταινία….Όταν ξεσπά η κρίση άγχους 

Ολισθήσεις και παραπατήματα: Ο Napo στην ταινία…Η κατάσταση δεν είναι για γέλια 

Επαγγελματικοί κίνδυνοι που συνδέονται με τη χρήση χημικών ουσιών: Κίνδυνος: χημικά! 

Ο εντοπισμός νέων θεμάτων συνεπάγεται την παραγωγή νέων ταινιών   σε τακτική βάση. Η παραγωγή των ταινιών εκτελείται από την κοινοπραξία του Napo , στην οποία συμμετέχουν ένας μικρός όμιλος συναφών με την ΕΑΥ ευρωπαϊκών οργανισμών και ο EU-OSHA.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου