Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Οι τιμές του πετρελαίου «ταρακουνούν» πέντε γίγαντες της ενέργειας - Ποιες μετοχές κινδυνεύουν

Από το worldenergynews.gr
Η συνεχιζόμενη υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου «κλονίζει» τους ενεργειακούς κολοσσούς.
Οι επενδυτές είναι πλέον πιο «φοβισμένοι» από τη χλιαρή ζήτηση και την ισχυρή προσφορά από τις χώρες του ΟΠΕΚ και τη Ρωσία. Μια από τις μεγαλύτερες ενεργειακές μετοχές, η Halliburton μειώθηκε κατά 5,5%  και επέστρεψε στα επίπεδα των αρχών του 2016. 

Η πτώση οδήγησε τον ενεργειακό τομέα του S & P 500 σε απώλειες σχεδόν 14% από τις αρχές Οκτωβρίου, μετά από υποχώρηση 27,6% για το πετρέλαιο WTI.

Σύμφωνα με το InvestorPlace o Jason Goepfert της  SentimenTrader σημειώνει ότι..
  η αγορά έχει μόλις υποστεί "μία από τις πιο επικές καταρρεύσεις του τα τελευταία 30 χρόνια και είναι η πιο υπερβολική από ποτέ".

Σχετικά με το δείκτη αντοχής, ο Goepfert επισημαίνει ότι το πετρέλαιο δεν είναι πλέον υπερδιπλάσιο από τότε που άρχισε να διαπραγματεύεται το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης το 1983. 

Επισημαίνει ότι εκτός από το πετρέλαιο που κατέρρευσε στις αρχές του 1986 και στα τέλη του 2008, οι ημερήσιες μειώσεις του αργού οι οποίες παρατηρούνται σήμερα, διαμορφώθηκαν μόνο τρεις φορές (Ιανουάριος 1991, Ιούνιος 1998 και Δεκέμβριος 2000).

Ένας αριθμός μεγάλων ενεργειακών μετοχών έχουν βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα και πέντε μετοχές γιγαντιαίων επιχειρήσεων «λαμβάνουν σύσταση» προς πώληση . 

Ενεργειακές μετοχές προς πώληση

Exxon Mobil

Οι μετοχές της Exxon Mobil (NYSE: XOM) απειλούν να υποχωρήσουν κάτω από τον κινούμενο μέσο όρο των 200 ημερών και να επιστρέψουν στα χαμηλά που δοκιμάστηκαν τον Αύγουστο και πάλι στα τέλη Οκτωβρίου. Ήδη κάτω από σχεδόν το 12% από το υψηλό του Σεπτεμβρίου.

Η εταιρεία θα παρουσιάσει τα επόμενα αποτελέσματα την 1η Φεβρουαρίου πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

 Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα κέρδη θα διαμορφωθούν στα  1,34 δολ. ανά μετοχή  και τα έσοδα στα 79,3 δις. δολαρίων. 

Όταν η  εταιρεία ανακοίνωσε  η εταιρεία στις 2 Νοεμβρίου, τα κέρδη των 1,46 δολ. ανά μετοχή  με εκτίμηση 0, 24 σεντ σε αύξηση των εσόδων κατά 25,4%.

Chevron

Οι μετοχές της Chevron (NYSE: CVX) υποχώρησαν κάτω από τον κινούμενο μέσο όρο των 50 ημερών και 200 ημερών, επιστρέφοντας στα επίπεδα του τέλους Οκτωβρίου που σηματοδότησαν επανέλεγχο των χαμηλών τιμών του Φεβρουαρίου. 

Ούτε η πρόσφατη αναβάθμιση από τους αναλυτές στην Credit Suisse μπορεί να σπάσει τις ανοιχτές κινήσεις από τη συνεχιζόμενη αδυναμία του αργού πετρελαίου.

Η εταιρεία θα παρουσιάσει τα επόμενα αποτελέσματα την 1η Φεβρουαρίου πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

 Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα κέρδη  θα διαμορφωθούν στα 2,50 δολ. ανά μετοχή και τα έσοδα στα 45,11 δισ. δολάρια. 

Όταν η εταιρεία ανακοίνωσε στις 2 Νοεμβρίου, κέρδη 2,11 δολαρίων οι εκτιμήσεις  ανέβηκαν κατά πέντε σεντ με αύξηση των εσόδων κατά 21,5%.

ConocoPhillips 

Οι μετοχές της Conoco (NYSE:COP) δοκιμάζονται για πρώτη φορά από τα μέσα της δεκαετίας του 2017, κάτω από τον κινούμενο μέσο όρο των 50 εβδομάδων τους και επιστρέφουν στα χαμηλότερα επίπεδα τον Απρίλιο. 

Η μετοχή αναβαθμίστηκε πρόσφατα  με σύσταση αγοράς από αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch μετά από σταθερά τριμηνιαία αποτελέσματα. Αλλά η πίεση από την πτώση των τιμών του αργού δεν έχει σταματήσει την αιμορραγία, με τις τιμές να έχουν ήδη μειωθεί σχεδόν κατά 18%.

Η εταιρεία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα στις 31 Ιανουαρίου πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Οι αναλυτές αναμένουν κέρδη ύψους 1,35 δολαρίων ανά μετοχή και έσοδα ύψους 12,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όταν η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα την τελευταία φορά στις 25 Οκτωβρίου, τα κέρδη των 1,36 δολαρίων εκτιμήσεις ενισχύθηκαν 17 σεντ με έσοδα 9,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

EOG Resources 

Οι μετοχές της EOG Resources (NYSE: EOG) κινδυνεύουν να υποχωρήσουν κάτω από τα κρίσιμα χαμηλά που διαμορφώθηκαν μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου, μια πτώση  που συνεχίσθηκε μέχρι το καλοκαίρι του 2017  με χαμηλά κοντά στα 82,50 δολάρια.

Ήδη κάτω από το 25% από τα υψηλά επίπεδα στις αρχές Οκτωβρίου, μια τέτοια κίνηση θα οδηγούσε μια περαιτέρω απώλεια 18% από τα σημερινά επίπεδα.

Η εταιρεία θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα στις 26 Φεβρουαρίου μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Οι αναλυτές βλέπουν κέρδη ύψους 1,65 δολαρίων και έσοδα ύψους 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όταν η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα την 1η Νοεμβρίου, με κέρδη 1,75 δολαρίων οι εκτιμήσεις ήταν στα 21 σεντ με αύξηση των εσόδων κατά 80,8%.

Schlumberger  

Οι μετοχές της Schlumberger (NYSE: SLB) βρίσκονται σε κατάσταση κατακερματισμού, καθώς έχουν καταρρεύσει από τα υψηλά επίπεδα που είχαν διαμορφωθεί τον Μάιο, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την επιβράδυνση της δραστηριότητας παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Οι επενδυτές έχουν ήδη υποστεί μείωση άνω του 35%, με περαιτέρω απώλειες να φαίνονται πιθανές καθώς οι τιμές επιστρέφουν σε  χαμηλότερα επίπεδα.

Η εταιρεία θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα στις 18 Ιανουαρίου πριν το άνοιγμα της αγοράς.
Οι αναλυτές αναζητούν κέρδη 42 σεντ ανά μετοχή σε έσοδα ύψους 8,4 δισ. δολαρίων.

Όταν η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα την τελευταία φορά στις 19 Οκτωβρίου, κέρδη των 46 σεντ ανά μετοχή οι εκτιμήσεις  διαμορφώθηκαν κατά ένα σεντ με αύξηση των εσόδων κατά 7,6%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου