Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Ευρωπαϊκή βιομηχανία φυσικού αερίου: Έτσι θα επιτευχθούν οι στόχοι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Από το worldenergynews.gr
«Οι βιώσιμες οικονομικά ενεργειακές πηγές και η συνεχής καινοτομία αποτελούν κλειδιά ώστε η Ε.Ε. να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για την κλιματική αλλαγή», αναφέρει η πρωτοβουλία GasNaturally της ευρωπαϊκής βιομηχανίας φυσικού αερίου στο Μανιφέστο που εξέδωσε  ενόψει της παγκόσμιας συνόδου για το κλίμα (COP24). 

Η προσέγγιση αυτή θα βοηθήσει να γίνει κτήμα των πολιτών η ενεργειακή μετάβαση, ενώ θα δώσει έμπνευση σε άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ε.Ε. 

Μέλη της πρωτοβουλίας GasNaturally είναι..
έξι ενώσεις που εκπροσωπούν το σύνολο της αλυσίδας του φυσικού αερίου στην Ε.Ε., από την παραγωγή μέχρι τη μεταφορά και τη διανομή του. 
«Διασφαλίζοντας πως τα παραπάνω στοιχεία βρίσκονται στο επίκεντρο της κλιματικής πολιτικής της Ε.Ε., η Ένωση θα εξασφαλίσει τη στήριξη των πολιτών της για τη δραστική μείωση των εκπομπών. 

Η βιομηχανία του φυσικού αερίου προσφέρει λύσεις που μπορούν να εφαρμοσθούν ήδη από σήμερα, ενώ εργάζεται σκληρά για την εφαρμογή σε μεγαλύτερη κλίμακα νέων τεχνολογιών, που θα εγγυηθούν την ευημερία της Ευρώπης μακροπρόθεσμα, σε μία οικονομία μηδενικών εκπομπών», αναφέρει ο Marco Alverà, πρόεδρος της  GasNaturally.

Ταχεία μείωση των εκπομπών ρύπων 

Το Μανιφέστο, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σήμερα (18/10) στο Ενεργειακό και Κλιματικό Συνέδριο της δεξαμενής σκέψης Friends of Europe, που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, καταθέτει τη συμβολή της βιομηχανίας φυσικού αερίου στις προσπάθειες της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 

Έτσι, η βιομηχανία επιτρέπει τη γρήγορη και οικονομική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα σε όλους τους τομείς της οικονομίας, και ιδιαίτερα στην αντικατάσταση του άνθρακα όπου αυτό είναι εφικτό. 

Παράλληλα, βελτιώνει τα κόστη των υποδομών, χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες πηγές αερίου και δίκτυα ως βάση για ένα αξιόπιστο υβριδικό σύστημα, με αυξανόμενο μερίδιο ΑΠΕ. 

Επίσης, αυξάνει τις διαθέσιμες επιλογές για τους καταναλωτές, αναπτύσσονται καινοτόμα projects χαμηλών εκπομπών άνθρακα. 

Τέλος, ενισχύει συνεχώς το αποτύπωμα και την αποδοτικότητά της, ιδιαίτερα στον περιορισμό των εκπομπών μεθανίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου