Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση- Δελτίο Τύπου ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Το Σωµατείο µας µέσω του Νοµικού του Συµβούλου κου Κ. Τοκατλίδη, έλαβε επιστολή από το Γεν. Γραµµατέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επιβεβαιώνει την παραλαβή της Αναφοράς µας µε Αριθ. Πρωτ.: 0885/2018 στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την έναρξη της εξέτασή της.

Υπενθυµίζουµε ότι η Αναφορά µας αφορά στη διαδικασία πώλησης της πλειοψηφίας των µετοχών των ΕΛΠΕ, που έχει κινηθεί..
από το ΤΑΙΠΕ∆ και η οποία παραβιάζει σειρά κανόνων που τίθενται από την Ευρωπαϊκή Νοµοθεσία (κυρίως από την οδηγία 2004/25/ΕΚ για τις δηµόσιες προσφορές εξαγοράς). Παράλληλα, εγείρονται σηµαντικά ερωτήµατα ως προς τη συµβατότητα της εν λόγω διαδικασίας µε τις πολιτικές και τους κανόνες της Ε.Ε. στους τοµείς της Ενέργειας και της Κεφαλαιαγοράς τα οποία καλείται να εξετάσει η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επίσης µετά από πρωτοβουλία του ΕΚΕ∆Α και πρόσκληση της Αντιπεριφέρειας ∆υτικής Αττικής, πραγµατοποιήθηκε σύσκεψη για τα προβλήµατα του Θριασίου Πεδίου (Ιδιωτικοποίηση ΕΛΠΕ, Ναυπηγεία, Χαλυβουργική Αγγελόπουλου) παρουσία βουλευτών και εκπροσώπων κοµµάτων και όµορων ∆ήµων. Το Σωµατείο µας αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουµε προχωρήσει για το θέµα τηςΙδιωτικοποίησης και ανέδειξε το έγκληµα που επιχειρείται από την κυβέρνηση και το
ΤΑΙΠΕ∆.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου