Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Από το ekeda.gr
Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Οκτώβρη 2018 στις 12:00 σύσκεψη την οποία είχε συγκαλέσει το Εργατικό Κέντρο μαζί με την Αντιπεριφέρεια.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην Χαλυβουργική Α.Ε., στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και στα ΕΛ.ΠΕ.

Συγκεκριμένα: στην Χαλυβουργική υπάρχει..
πάλι εκ περιτροπής εργασία με ορατό πλέον τον κίνδυνο κλεισίματος της επιχείρησης, στα Ναυπηγεία διαιωνίζεται η κατάσταση χωρίς καμία προοπτική και στα Πετρέλαια εξελίσσεται με διαδικασίες fast track η ιδιωτικοποίηση σε εποχή μάλιστα που τα κέρδη αγγίζουν το ένα (1) δις.

Περιμέναμε με βάση και τις προσκλήσεις που είχαν αποσταλεί να πάρουμε απαντήσεις και δεσμεύσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Περιμέναμε επίσης ότι η συμμετοχή των Βουλευτών της Δυτικής Αττικής και των Δημάρχων της περιοχής θα αναδείκνυε επιτέλους ότι υπάρχει η καθολική άποψη πως η Δυτική Αττική συνεχίζει να ζει το δράμα της με τάσεις επιδείνωσης και οδηγείται σε κατάσταση μη αναστρέψιμη.

Από την σύσκεψη έπρεπε να βγει ότι το αίτημα να σκύψει επιτέλους η πολιτεία και να πάρει αποφάσεις για την μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της χώρας, είναι καθολικό όλων των φορέων της περιοχής.

Χωρίς να εκπλαγούμε ιδιαίτερα, καταγράψαμε την πλήρη απουσία από πλευράς Υπουργείων, έστω και υπηρεσιακών παραγόντων.

Θα αναρωτηθεί κανείς και τι να έρθουν να κάνουν;   Ή πόσο χειρότερα μπορούν να τα κάνουν, από την στιγμή που όλα λειτουργούν πλέον στον αυτόματο πιλότο;

Βέβαια δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν εμφανίστηκε ούτε καν εκπρόσωπος του Δήμου Ελευσίνας.  Αλήθεια θεωρούν όλοι αυτοί οι «άφαντοι» ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή;   Τους χαρίζουμε τον δικό τους ευτυχισμένο κόσμο στον οποίο ζουν και την γυάλα μέσα στην οποία βρίσκονται.

Στους Κυβερνητικούς Βουλευτές της περιοχής που δεν εμφανίστηκαν (όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη) και τους Αυτοδιοικητικούς επειδή καταλαβαίνουμε ότι ο μοναδικός πόνος που έχουν είναι να μαζεύουν ψήφους, τους συστήνουμε να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο της περισυλλογής ψήφων, κάτι που ίσως είναι και το μόνο που ξέρουν να κάνουν.

Το ότι έχουν καταπιεί την γλώσσα τους οι λαλίστατοι  σε άλλες εποχές, προκύπτει από το γεγονός πως θεωρούν το να μείνεις άνεργος είναι κάτι αντίστοιχο με το να μείνεις μία θητεία εκτός Βουλής ή εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.

Εμείς θα συνεχίσουμε να επιμένουμε να βρεθούν λύσεις  για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις αλλά και για όσες από εδώ και πέρα θ’ ανακύπτουν μεγάλα προβλήματα ακόμα και κλεισίματος, γιατί θεωρούμε πως πρέπει να πάρει ένα τέλος η συνεχόμενη αύξηση της λίστας ανεργίας και να επανέλθουμε στην κανονικότητα και θέλουμε συμμάχους όσους έχουν αντιληφθεί την πραγματικότητα.

Επισημαίνουμε ότι δεν αφορούν οι οποιεσδήποτε ενέργειες αυτούς καθαυτούς τους  εργασιακούς χώρους και μόνο.
              
                                     ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου