Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

QP CEO: Νωρίτερα του αναμενομένου σημαντική έλλειψη του LNG στην παγκόσμια αγορά

Από το worldenergynews.gr
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο επικεφαλής της Qatar Petroleum, Saad al-Kaabi ο οποίος προειδοποίησε ότι θα υπάρξει σημαντική έλλειψη LNG συντομότερα από ότι αναμένεται, καθώς επιβεβαίωσε τα σχέδια της εταιρείας του για την επίτευξη τελικής επενδυτικής απόφασης για το εγχώριο έργο επέκτασής του στο LNG μέχρι τα τέλη του 2019.

Μιλώντας στο συνέδριο Oil & Money στο Λονδίνο, ο al-Kaabi δήλωσε επίσης..
ότι η Qatar Petroleum θα μπορέσει να φτάσει σε FID για το έργο επέκτασης χωρίς δεσμευτικές συμφωνίες πώλησης LNG.

H Qatar Petroleum αποκάλυψε τον περασμένο Ιούλιο σχέδια για αύξηση της παραγωγικής ικανότητας LNG της χώρας από 77 εκατ. Mt / έτος σε 100 εκατ. Mt / έτος με την κατασκευή τριών νέων mega-trains.

Ο Al-Kaabi ήταν αισιόδοξος για τη μελλοντική ζήτηση ΥΦΑ δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης της αγοράς.

"Πιστεύουμε ότι η έλλειψη θα έρθει πολύ πιο γρήγορα από ό, τι προσδοκούν οι άνθρωποι και ότι θα υπάρξει πολύ μεγάλη έλλειψη στην αγορά", δήλωσε ο al-Kaabi.

Άνθρωποι της βιομηχανίας αναμένουν ότι η αγορά LNG θα ενισχυθεί σημαντικά την περίοδο μετά το 2021 εξαιτίας της έλλειψης FIDs για νέα έργα παραγωγής παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια.


Εκτός από την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας του Κατάρ, η εταιρεία ενδέχεται να λάβει μια τελική απόφαση επένδυσης σε ένα πρόγραμμα εξαγωγών ΥΦΑ με έδρα τις ΗΠΑ σε λίγους μήνες.

Ο Al-Kaabi δήλωσε ότι το έργο Golden Pass LNG θα δώσει στην εταιρεία μια νέα πρόσβαση στις αγορές της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης με τους πρώτους όγκους που αναμένεται να περάσουν στην αγορά το 2025.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου