Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  

Συναδέλφισσες -οι

Μετά από την επώνυμη καταγγελία μας, θα περιμέναμε από το προεδρείο του σωματείου να ενεργήσει με την πρέπουσα σοβαρότητα και να καταδικάσει με την σειρά του τις αντεργατικές πρακτικές των εργολάβων και να πιέσει για να δοθούν λύσεις.
Αντί αυτού, για πολλοστή φορά, ΔΕΝ απαντούν και ΔΕΝ αγγίζουν το πρόβλημα. Επιλέγουν την τακτική του «καλύτερη άμυνα το ψέμα και η λάσπη». Και απέναντι σε ποιους; Σε αυτούς που καταγγέλλουν επώνυμα το πρόβλημα; Σε αυτούς που επώνυμα..
καταδικάζουν τις πρακτικές της εταιρείας και την ασυδοσία του κάθε εργολάβου; Σε αυτούς που όταν οι εργαζόμενοι στην σίτιση των ΒΕΘ ήταν απλήρωτοι και λίγο αργότερα με το δίλημμα απόλυση η μείωση μισθού, στάθηκαν στο πλευρό τους κάνοντας παρεμβάσεις, τόσο στην εταιρεία όσο και στους εργολάβους, πρώην και νυν; Με το σημερινό προεδρείο όχι μόνο απών αλλά και σε θέση υποστηρικτών του εργολάβου και της εταιρείας;

Μάρτυρες της απουσίας (και όχι μόνο) του προεδρείου, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Αυτοί που όταν ζήτησαν την βοήθεια του Σωματείου μας, τους έδιωξαν λέγοντας τους πως «δεν έχουν καμία δουλειά μαζί τους, πως θα πρέπει να εκτιμήσουν το ψωμί που φάγαν από εδώ τόσα χρόνια»!!! Και «να μην μιλάνε»!!! Ότι «ο εργολάβος έχει αυτό το δικαίωμα»!!! Και το πιο ωραίο; Όλα αυτά τα επικοινωνούσαν και στα μέλη του ΠΣΕΕΠ στις ΒΕΘ ως θέση του προεδρείου!!! Τα δικαιώματα του εργολάβου!!!

Αλήθεια τι έγινε με την τροφική δηλητηρίαση στις ΒΕΘ; Τους αφήσαμε την καταγγελία στον ΕΦΕΤ ως θέμα εν εξελίξει κατά την παράδοση – παραλαβή του ΠΕΣΥ-ΒΕΘ, ζητήσαμε άπειρες φορές στα ΔΣ ενημέρωση για το θέμα, ζητήσαμε τα πορίσματα των ελεγκτών υγείας, το αναφέραμε σε ανακοίνωση στις 10-06-2018. ΔΕΝ πήραμε ποτέ καμία απάντηση. Δεν έγινε ποτέ καμία επίσημη ενημέρωση, ούτε καν για το πόρισμα του Ελεγκτή που πληρώθηκε αδρά με τα χρήματα του Σωματείου.

Η απάντηση τους στην καταγγελία για την σίτιση ήταν ότι πήγαν για τον FCC. Καλά έκαναν και πήγαν, ήταν υποχρέωσή τους, όπως υποχρέωσή τους είναι να πάνε και για το Διυλιστήριο ΒΕΘ που είναι σε έκτακτο σταμάτημα και για όλα. Αυτά είναι μέσα στην καθημερινή υποχρέωση και λειτουργία του Σωματείου. Όσο για τα ψέματα που συνεχίζουν να λένε για τις απεργίες του 2017 για ρυμουλκά και FCC, έχουν γραφτεί πολλά δεν θα προσθέσουμε άλλα, μόνο προτείνουμε στους σημερινούς συνεταίρους να θυμηθούν τι λέγανε τότε οι μεν για τους δε.

Όμως πως γίνεται να υπάρχει ένα τόσο σοβαρό θέμα ασφάλειας και κανείς άλλος να μην ενημερώνεται; Ποιον ενημερώσανε για τις εξελίξεις; Ούτε καν τους εργαζόμενους στον FCC σας πληροφορούμε. Τι σκοπεύουν να κάνουν μιας και το προεδρείο πια δεσμεύτηκε μέσω της ανακοίνωσης … για δράσεις. Και φυσικά τι έγινε με τη συνάντηση με τον ∆/ντή Εγκαταστάσεων ΒΕΑ... Ίσως να πρέπει να μπει Web livetv και στις συναντήσεις με τους διευθυντές για να μην υπάρχουν πια «κουκουλοφόροι» σαν αυτούς που «κυνηγούσε» ο πρόεδρος, όταν θέταμε θέμα προσωπικών δεδομένων. Ναι, αυτά τα προσωπικά δεδομένα για τα οποία γίνονται ενημερώσεις σε χλιδάτα ξενοδοχεία, έτσι ώστε να μας παρουσιαστεί το θέμα από μια ενδιαφερόμενη εταιρεία για να τα αναλάβει. Γιατί το θέμα της διαχείρισης των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων είναι όντως πολύ σοβαρό και όχι μόνο για μερικούς αλλά για όλους. Γι’ αυτό και πρέπει να φροντίζουμε για την μέγιστη δυνατή συμμετοχή και ουσιαστική ενημέρωση…

Χρήζει τέλος ξεχωριστής αναφοράς, η «μπηχτή» στην ανακοίνωση του ΠΣ(Κ)ΕΕΠ που αναφέρεται σε «υπονόμευση απεργιακών κινητοποιήσεων»!!! υποτίθεται από εμάς.
Προφανώς όμως η μια από τις δυο υπογραφές στην ανακοίνωση, απευθύνεται στην άλλη και αυτό δεν είναι μυστικό… Γιατί όλοι έχουμε ιστορία πολλών χρόνων στα ΕΛΠΕ που δεν είναι εύκολο να παραχαραχθεί… Άλλη φορά όταν υπογράφουνε ανακοινώσεις με τέτοιο η παρόμοιο περιεχόμενο, καλό θα ήταν να ρίχνουν και μια ματιά πρώτα στον καθρέφτη και μετά σε αυτούς που έχουνε γύρω τους.

Συναδέλφισσες -οι

Δεν θέλαμε να ξαναθίξουμε με ανακοινώσεις την απαράδεκτη συμπεριφορά του προεδρείου στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν μας ενδιαφέρει - ιδιαίτερα σε τόσο δύσκολους καιρούς, που παίζεται το παρόν και το μέλλον της δουλειάς μας - να κάνουμε «μικροπολιτική για τα όποια παραταξιακά οφέλη». Αντίθετα προτιμήσαμε την σοβαρότητα και γ ’αυτό περιοριστήκαμε στις παρεμβάσεις και τις καταγγελίες ως οφείλαμε, με την ελπίδα ότι έστω και τώρα, θα ακολουθήσει και το προεδρείο ως έχει υποχρέωση άλλωστε. Δυστυχώς όμως αναγκαζόμαστε να το κάνουμε, βλέποντας τέτοιες συμπεριφορές από την μεριά του προεδρείου που εκθέτουν και πληγώνουν το Σωματείο μας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούν (ή δεν θέλουν) να συγκρουστούν με την διοίκηση της εταιρείας για τέτοια θέματα, όντας δέσμιοι σε ένα προξενιό εξουσίας, που τους το επέβαλαν οι πολιτικοί τους πατέρες αλλά για αυτό δε φταίμε εμείς. Οι επιλογές τους, οι δεσμεύσεις και οι πρακτικές τους ευθύνονται που βαλτώνουν και τα καθημερινά, αλλά δυστυχώς όπως φαίνεται και τα μεγάλα και κρίσιμα, όπως το τελικό ξεπούλημα των ΕΛΠΕ!!!

Εμείς θα μείνουμε προσηλωμένοι στον σκοπό μας. Θα παρεμβαίνουμε και θα παλεύουμε για λύσεις σε όλα τα προβλήματα, μικρά και μεγάλα. Όταν αυτοί θα κρύβονται εμείς θα είμαστε παρόντες, επώνυμα και όχι κρυφά και «μυστικά».

Γιατί έτσι έχουμε μάθει στη συνδικαλιστική μας πορεία, να σεβόμαστε τις ανάγκες και τις αγωνίες όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων και όχι μόνο κολλητών και φίλων.

Γιατί έτσι κερδήθηκαν όλα όσα έχουμε κερδίσει στα χρόνια που προηγήθηκαν, όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι εργαζόμενοι.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ
ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ
ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου